Twitter Nasıl Kullanılır

Twitter Nasıl Kullanılır – İşin mantığı oldukça basit aslında. O an başınıza gelen bir olay, duyurmak istediğiniz bir haber, düzenlenen bir kampanya, firmanız hakkındaki bir gelişme, seçim kampanyasındaysanız katıldığınız miting ya da çıkacağınız televizyon kanalını duyurmak gibi aklınıza gelebilecek hemen her şeyi Twitter üzerinden takipçilerinize duyurabilirsiniz.

Reklamlar

Tek bir şartla, mesaj başına 140 karakter sınırınız var. 160 karakterlik kısa mesaj sınırlamasına alışkın bir toplum olan bizler için 140 karaktere uygun mesajlar yazmak zor olmasa gerek.

İlk olarak internet tarayıcınızı açın ve twitter.com adresine gidin. Ekranın sağ üstünde “New to Twitter?(Twitter’da yeni misin?)” başlığını göreceksiniz. Bu başlığın altındaki üye ol (sign up) butonuna basak üyelik formunu açabilirsiniz. Ama durun, hemen tıklamayın.

Bu butonun altında bir video bulunuyor. Bu videoyu izlemenizi tavsiye ederiz. Bu ön keşfi de tamamladıysanız artık üyelik aşamalarına geçebiliriz.

Twitter’da hesap açmak son derece kolay.

Şimdi üye ol yazan butonuna basabilirsiniz. Ekranda 5 satırlık kısa bir form göreceksiniz. Buraya sırayla adınız, Twitter’da kullanmak istediğiniz kullanıcı adınız (genelde hemen herkes gerçek adını tercih ediyor), şifreniz ve sizi biri takip listesine eklediğinde bilgilenebilmeniz için e-posta adresinizi yazıyorsunuz. Kullanım şartlarını onayladıktan sonra “Create my account (hesabımı oluştur)” butonuna tıkladığınızda işlem tamam demektir.

Eğer düzenli takip ettiğiniz bloglar varsa blog sahipleri beni Twitter’dan takip edin, adresim şu diyebilir. Aynı şekilde takip ettiğiniz haber sitelerini de eklemeniz mümkün. Yurt içi ve yurt dışındaki haber sitelerinin çoğu kullanıyor.

Twitter kullanıcılarını bulmanın tek yolu sağda solda logosunu, bilgisini görmek yoluyla değil elbet. Sitenin üst tarafında bulunan arama çubuğuna eklemek istediğiniz kişinin ismini yazıp daha sonrada find people (kimi takip etmeli) linkini seçerseniz işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

Burada Find on Twitter sekmesi isim aratmanızı sağlarken, Find Friends (arkadaşlarını bul) sekmesi, Gmail, Hotmail, Yahoo gibi servislerdeki adres listenize davet gönderebilmenizi sağlıyor.

Browse Interests (ilgi alanlarına gözat) sekmesi ile ilgi alanlarınıza göre yeni isimler keşfedebilirsiniz. Dilerseniz Invite by email (arkadaşlarını davet et) seçeneğiyle arkadaşlarınızın e-posta adresini yazarak davet gönderebilirsiniz. Suggestions For You (önerileri göster) sekmesinden Twitter’ın size önerdiği isimleri, listeleyebilirsiniz. Daha ayrıntılı arama yapmak isterseniz search.twitter.com adresi sizleri bekliyor.

Twitter’a Mesaj Göndermek

Yazı yazmayı biliyorsanız Twitter’ı kullanamamanız için bir sebep yok. Tek yapmanız gereken sayfanın üst tarafındaki boş alana 140 karakteri geçmeyen mesajı yazmak ve alttaki tweet butonuna tıklamak, hepsi bu.

Dilerseniz cep telefonunuzdan da m.twitter.com’u ziyaret edip güncelleme yapabiliyorsunuz. Böylece örneğin trafikte ilerlerken karşılaştığınız bir kazayı bildirip diğer Twitter kullanıcılarının bölgeden geçerken dikkatli olmasını sağlayarak sosyal hizmet kategorisinde bir iş bile yapabilirsiniz.

Twitter’a mesaj göndermenin farklı etkileri de oluyor. Geçtiğimiz yıllarda Hudson nehrine iniş yapan pilot olayı ve uçak kazasının televizyonlar dahil tüm haber kanallarından önce ilk Twitter’da yankılandığını, kullanıcıların iniş sonrasında; “uçağımız nehre indi, herkes iyi” açıklamaları ile olayı görenlerin; “az önce binanın önünden bir uçak geçti” mesajlarını anımsayanlar, Twitter’ın önemli olayları dünyaya ne kadar hızlı duyurduğunu daha iyi kavrayacaktır.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın