Google’a 50 Milyon Dolarlık Dava Açıldı

Google’a 50 Milyon Dolarlık Dava Açıldı – Google şun günlerde mahkemelerde davalarla uğraşıyor çünkü dava üstüne dava açılıyor kendisine. Google kullanıcılarını takip ediyor mu? Ettiğini iddaa edenler var çünkü dava açılmış ve 50 milyon dalar ile rekorluk bir dava açılmış.

Reklamlar

Google, şok bir davayla karşı karşıya. Yer takip araçları, Amerikalı internet ve reklamcılık devinin başını çok ağrıtacak gibi gözüküyor. Peki dava neden açıldı?

BBCNews’in haberine göre, Google inanılmaz bir dava ile karşı karşıya. Geçtiğimiz haftalarda, Apple’a yöneltilen “iPhone ve iPad kullanıcılarını takip ettiği” suçlamaların bir benzeri, Google Android’e karşı yapıldı. İddiaya göre Google, kullanıcıları anbean takip ediyor ve bu verileri, üçüncü kişilerle paylaşıyor.

50 Milyon Dolarlık Talep
Oakland County Michigan’da yaşayan, Google Android akıllı telefon kullanıcıları, Detroit mercilerine şikayette bulunarak, Amerikalı şirketten tam 50 milyon dolar tazminat talep ettiler.

Kullanıcılar, kendilerine ait kişisel bilgilerin hemen silinmesini ve hiçbir şartta, başkalarıyla paylaşılmamasını da istediler. Davanın nasıl sonuçlandığı bilinmese de, hukukçulara göre bu çapta bir tazminat kararı çıkması zor görünüyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın