Twitter Türkçe Hizmet Vermeye Başladı

Twitter Türkçe Hizmet Vermeye Başladı – Ohbe dedirten olay sonunda gerçekleşti ve Twitter Türkçe hizmet vermeye başladı.

Reklamlar

Son dönemin en ünlü sosyal medya sitesi Twitter artık Türkçe yayın yapmaya başladı. Peki Twitter’ınızı nasıl Türkçe yapabilirsiniz? İşte cevabı.

Geçtiğimiz aylarda Twitter yönetimi sitenin desteklediği dil sayısının artırılacağını açıklamıştı. Mikro blog sitesinin gizlice sürdürdüğü çalışmalar bugün sonuçlandı. Artık, Twitter’ı Türkçe olarak kullanabilirsiniz.

Kısa süre önce devreye giren bu hizmet, sitedeki her cümlenin dilimize çevrilmesini sağlıyor. Facebook’un sosyal medya dünyasındaki pazar payına göz diken site genişleyerek tüm dünyaya hitap edebilmek için uğraşıyor.

Türkçe Twitter Nasıl Gözüküyor?

Bu proje kapsamında geliştirilen Türkçe Twitter tıpkı Facebook’taki gibi öneri-çeviri sistemiyle çalışıyor. Twitter yönetimi özel çevirmenler kiralamak yerine kullanıcıların site için tercüme önermesine izin veriyor.

Bu öneriler daha sonra yerel test ekipleri tarafından oylanıyor.
En çok oyu alan çeviriler ise sitede yerini alıyor. Kullanıcılar beğenmedikleri kelimeler yerine yeni çeviriler önererek sitenin tercümesini değiştirebiliyor.

Ancak site Türk kullanıcılara otomatik olarak kendi dillerine geçme fırsatını şimdilik sunmadı. Bu versiyona geçmek için bazı ayarları yapmak zorundasınız.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın