Google Wave Projesinden Vazgeçti

Büyük beklentilerle başlattığı projesini yeterince ilgi görmeyince kapatan Google bu konu şu açıklamalarda bulundu;

Reklamlar

Bundan sadece bir yıl önce Google’ın büyük beklentilerle duyurduğu Wave, geçen süre boyunca bir türlü beklenen ilgiyi göremeyince Google bu projeden vazgeçtiğini açıkladı. Google’ın sosyal bir e-posta servisi olarak lanse ettiği Wave ile ilgili resmi duyuruyu Google’dan Urs Hölzle yaptı. “Wave kullanıcılar tarafından bizim arzu edeceğimiz şekilde benimsenmedi” diyen Hölzle sözlerine şu şekilde devam etti: “Wave’i tek başına çalışan bir ürün olarak geliştirmeye devam etmeyeceğiz”.

Bu gelişme Wave’in sonu olabilir ama Google hala Wave’in arkasındaki teknolojiye güvenini sürdürüyor. Firma yıl sonuna kadar destek vermeye devam edeceği Wave’i oluşturan teknolojileri farklı projelere kaydıracak ve bazı özellikleri açık kaynak kodlu kullanıcılara sunmaya devam edecek. Wave’i benimsemiş olan geliştiriciler bu sayede, ürettikleri içeriklerini bu araçları kullanarak bağımsız platformlara taşıyarak kullanmaya devam edebilecekler.

Bu Pazartesi günü Google’ın Wave ile ilgili yenilikleri duyurmasının üzerinden sadece birkaç gün geçtikten sonra bu açıklamanın yapılması, arama motoru devinin Wave ile ilgili kararını oldukça ani vermiş olduğunu da gösteriyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın