Daha Fazla Para Verene Daha Hızlı Erişim

Bu iddaa ortalığı karıştırdı ve toplumun büyük bir kesimi tarafından tepkiyle karşılandı. Amerikanın internet sağlayıcısı olan Verizon adlı şirket daha fazla para ödeyenin sitesinin daha hızlı açılmasını sağlayacak. Buda Google tarafından o sitelerin daha önlere gelmesini sağlayacak anlamına geliyorki bu iddaa herkesi kızdırdı.. İşte ayrıntılar;

Reklamlar

İnternetin en büyük markası Google’ın telekomünikasyon şirketi Verizon ile yaptığı iddia edilen anlaşma, internet dünyasını ayağa kaldırdı. New York Times gazetesinin haberine göre, ABD’nin en büyük internet sağlayıcılarından olan Verizon daha fazla para ödeyen internet sitelerine, kullanıcılar tarafından daha hızlı ulaşılmasını sağlayacak. Böylece kullanıcılar benzer iki şirket ya da internet sitesi arasından hızlı olanı tercih edecek, tercih ediler şirket ya da site de daha çok para kazanacak. Gazeteye göre dünyanın en büyük arama motoru olan Google, Verizon’a bu anlaşmaya itiraz etmeme, hatta kullanımı kolaylaştırma sözü verdi.

Eğer iddialar doğruysa bu, herkesin eşit olması prensibiyle kurulan internetin de artık piyasa koşullarının “esiri” olduğu anlamına gelecek. İnternetin bir blog yazarı ile dünyanın en büyük gazete markalarına ya da küçük bir antikacı ile perakende devlerine eşit haklar sunması gerektiğini söyleyen tüketici grupları anlaşmaya karşı şimdiden imza toplamaya başladı. İnternette hak eşitliğini savunan Obama yönetiminin de böyle bir anlaşmanın kesinleşmesi halinde duruma müdahale edeceği tahmin ediliyor. Google resmi bir açıklama yaparak anlaşmanın varlığını yalanladı.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın