Eric Schmidt

Google CEO’su olan Eric Schmidt 2001 yılından beri Google’da görevini aktif olarak sürdürmektedir. Google’ın kendi internet sitesinde Eric schmidt hakkında verieln bilgilere göz atalım:

Reklamlar

Google kurucuları Larry Page ve Sergey Brin, Novell’de şirketin stratejik planlamasını, yönetim ve teknoloji geliştirme işlerini başkan ve CEO sıfatıyla yürüten Eric Schmidt’i işe almıştır. 2001 yılında Google’a gelmesinden bu yana Eric, Google’ın bir şirket olarak hızlı büyümesini sürdürebilmek için ihtiyaç duyulan kurumsal altyapıyı oluşturmaya ve ürün geliştirme çevrimi sürelerini minimumda tutarak yüksek kalitenin korunmasını sağlamaya odaklanmıştır. Eric, Larry ve Sergey ile birlikte, Google’ın günlük faaliyetlerinin sorumluluğunu paylaşmaktadır. Eric’in Novell deneyimi, bir İnternet stratejisi uzmanı, girişimci ve üstün teknoloji geliştiricisi olarak 20 yıllık bir başarı siciliyle özetlenebilir. Eric’in oturmuş perspektifi, benzersiz bir şirket kültürüyle donanmış genç ve hızlı büyüyen bir arama motoru olarak Google’ın ihtiyaçlarını mükemmel bir biçimde karşılamaktadır.

Novell’deki görevinden önce Sun Microsystems, Inc. şirketinde teknolojiden sorumlu başkan ve şirket üst yöneticisi olan Eric, burada Sun’ın platformdan bağımsız programlama teknolojisi olan Java’nın geliştirilmesini yönetmiş ve Sun’ın İnternet yazılımları stratejisini tanımlamıştır. Eric, 1983’te Sun’a katılmadan önce, Xerox Palo Alto Research Center’da (PARC) Bilgisayar Bilimi Laboratuvarı’ndaki araştırma ekibinin bir üyesi olmuş ve Bell Laboratories ve Zilog’da çeşitli görevlerde bulunmuştur. Eric, Princeton University’den elektrik mühendisliği lisans derecesi ve Berkeley’deki University of California’dan da bilgisayar bilimi üzerine master ve doktora dereceleri almıştır. Eric, 2006’da “dünyanın en başarılı İnternet arama motoru şirketi için strateji geliştirme” üzerine yaptığı çalışmayı tanıyan National Academy of Engineering’e seçilmiştir. Eric, 2007’de American Academy of Arts and Sciences’da akademisyen olarak çalışmaya başlamıştır. Aynı zamanda, New America Foundation için yönetim kurulu başkanlığı da yapmaktadır.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın