iphone Telefonları Haraketlerimizi Kayıtmı Ediyor

iphone Telefonları Haraketlerimizi Kayıtmı Ediyor – Apple şirketi hakkında iddaalar git gide büyümeye devam ediyor çünkü bu seferki iddaa oldukça kaygı verici. Apple telefonlarını kullananların hareketleri kayıt altında iddası var.

Reklamlar

Kaliforniya’daki bir konferansta konuşan araştırmacılariPhoneveiPad3Gmobilkullanıcılarının her hareketini gizli bir dosyaya kaydettiğini iddia etti.

Peki bu nasıl gerçekleşiyor? Tamamen korunmasız bir şekilde cihazda tutulan bir dosya iPhone ve iPad’inizle nereye gitmişseniz konum bilgilerinizi hatta çağrı kayıtlarınızı yedekliyor.

Konunun daha da tehlikeli boyutu ise cihazınızı hangi bilgisayarla senkronize ederseniz edin, bu dosya karşı cihaza da taşınıyor. Bu durumda cihazların senkronize edildiği bilgisayardaki bilgilere ulaşılabiliyor.

Bir başka tehlike ise iPhone uygulamalarının da bu dosyaya kolayca ulaşıp kopyasını alabileceği problemi. Yani masumca indirilmiş bir program sizden habersiz bu dosyayı çok kolay bir şekile çekip başka bir sunucuya aktarabilir.

Araştırmacılar bunu kanıtlamak için bir de program geliştirdiler. iPhone Tracker adlı uygulamayı iPhone’nunuzu ya da iPad’inizi taktığınız bilgisiyara kurup kendi kayıtlı bilgilerinizi harita üzerinde görebilirsiniz.

Şimd herkes Apple’dan konuyla ilgili bir açıklama bekliyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın