Julian Assange Facebook Kullanıcılarına Uyarılarda Bulundu

Wikileaks Sitesinin Kurucusu Julian Assange Facebook Kullanıcılarına Uyarılarda Bulundu – Facebook gerçekten de internet kullanıcılarının büyük çoğunluğunun uzun süre kullandığı bir sosyal ağ projesi. Bu yüzden takdir edilmeyi hak ediyor ama bizden alınan bilgilerin gizliliği konusunda ise çarpıcı iddalar var. İşte haberimizin ayrıntıları;

Reklamlar

Sızdırdığı istihbarat dosyaları ile dünya gündemine oturan Wikileaks adlı sitenin kurucusu olan Julian Assange, dünyanın en popüler sosyal ağ sitesi Facebook için çok ilginç iddialarda bulundu.

Halen İngiltere’de bulunan ve hakkında açılan taciz davaları nedeniyle İsveç’e gönderilmeyi bekleyen Assange, Russia Today ile yaptığı röportajda sosyal ağ siteleri hakkında enteresan şeyler söyledi.

Time Yılın Adamı Seçiminde Büyük Rekabet
Facebook ve ona benzer sitelerin tümünün, ABD istihbarat örgütlerinin verilere kolayca erişmesini sağlayacak yapıda olduğunu iddia eden Assange, kullanıcıların kişisel bilgilerinin devlet yetkililerinin erişiminde olduğunu söyledi.

Gizli Değil
Assange iddialarında bir adım daha ileriye giderek, Facebook’un ABD istihbarat yetkililerinin izlemesi için özel bir arayüze sahip olduğunu da söyledi.

Julian Assange, Mark Zuckerberg’in Yılın Adamı seçilmesine tepki göstermişti
Devlet yetkililerinin Facebook’u gizlice değil, Facebook yöneticilerinin bilgisi dahilinde izlediğini söyleyen Assange, Facebook’ta kişisel verilerini paylaşan herkesin ABD istihbarat teşkilatlarının işini kolaylaştırdığını da belirtti.

Bu Söz Ona mı Ait?
Bunlar Julian Assange’ın Facebook ile ilgili ilk açıklamaları değil. Bundan birkaç ay önce Julian Assange’a ait olduğu iddia edilen şu sözler yayınlanmıştı:

“Mark Zuckerberg ile benim ne farkım mı var? Ben kurumlar ve şirketler hakkındaki özel bilgileri sizlere bedava veriyorum. Bu yüzden ben bir suçluyum. Zuckerberg ise sizin özel bilgilerinizi kurumlara ve şirketlere para karşılığı veriyor. Bu yüzden o Yılın Adamı.”

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın