Cep Telefonu ile ödeme Dönemi Başlıyor

Cep Telefonu ile ödeme Dönemi Başlıyor – Kredi kartları yakında yerini cep telefonlarına bırakacak ve bundan böyle cep telefonları ödeme dönemleri başlayacak.

Reklamlar

Bankalararası Kart Merkezi (BKM) Genel Müdürü Sertaç Özinal, cep telefonu ile ödeme yapılmasına imkan veren NFC sistemi ile ilgili altyapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, ”Standartlar doğrultusunda bankaların, mobil operatörlerin, servis sağlayıcıların güvenli olarak beraber çalışabilmesi ve cep telefonu üzerinden ödeme yapabilmesi için gerekli platform oluşturulmuştur” dedi.

Sertaç Özinal, Maslak Sheraton Oteli’nde EduPlus ve TAKTX tarafından düzenlenen ”Marketing Power Conference For The World Of Finance” zirvesinin dördüncüsünde, bu yıl ilk kez takdim edilen ”Onur Ödülü”ne layık görüldü. Özinal, ödülünü Edu Plus Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Çağlar Çoroğlu’ndan aldı.

Özinal, burada yaptığı konuşmada, BKM’nin kurulduğu yıldan beri ödeme teknolojilerini yakından takip ettiğini ve yeni teknolojiler ile ilgili tüm imkan ve fırsatları değerlendirdiğini dile getirerek, kartlı ödeme sistemi altyapısını en uygun maliyetlerle geliştirmeyi amaçlayan sistem seviyesinde ve servis sağlayıcı olma vizyonu doğrultusunda NFC TSM (Trusted Service Manager – Güvenilir Servis Sağlayıcı) olmak için gerekli altyapı hazırlıklarını tamamladıklarını ve tüm üye kuruluşların bu altyapıdan faydalanabileceklerini söyledi.

Sertaç Özinal, ”Standartlar doğrultusunda bankaların, mobil operatörlerin, servis sağlayıcıların güvenli olarak beraber çalışabilmesi ve cep telefonu üzerinden ödeme yapabilmesi için gerekli platform oluşturulmuştur. NFC ile ulaşımdan, alışveriş kampanyalarına kadar farklı bir çok konuda yenilikler yaşanacak. Cep telefonlarımız ile hangi alışveriş merkezinde ne oranda indirim olduğunu, bu alışverişin kazandıracağı puan ve promosyon bilgileri öğrenebileceğiz. NFC ile ödeme sistemlerinde mobil dönem başlayacak, ödemelerimizi bile cep telefonu ile yapabileceğiz” diye konuştu.

NFC TSM servisi ile ayrı ayrı yatırımlar yapılmasının önüne geçmeyi ve böylelikle Türkiye pazarı için verimliliği artırmayı hedeflediklerini vurgulayan Özinal, kurulan sistemin ihtiyaçları karşılayacak şekilde esnek olmasına ve ürüne bağımlı olmamasına özellikle dikkat edildiğini de belirtti.

Özinal, NFC TSM sisteminin, üyelerine, uygulamalarını güvenli bir şekilde yükleyerek hayat döngüsünü yönetme ve kampanya yönetimini içeren uçtan uca bir hizmet vermekte olduğunun da altını çizdi.

Türkiye’nin geliştirdiği teknolojiler, ulaştığı kredi kartı, banka kartı, POS, ATM adetleri ve cirosu ile, bugün kartlı ödeme sistemlerinde Avrupa’nın en büyük pazarlarından biri olduğunu vurgulayan Özinal, son 20 yılda sektör cirosunun yüzde 435 bin büyüdüğünü, 2023 yılında alışverişlerde nakit ödemenin tarihe karışacağını söyledi.

Avrupa’da ilk temassız kredi kartı uygulamasının Türkiye’de başladığını anımsatan ve temassız kartların bir adım sonrasının NFC teknolojisi olacağını belirten Özinal, yakın alan iletişimi anlamına gelen bu teknoloji ile ulaşımdan, alışveriş kampanyalarına kadar farklı birçok konuda yenilikler yaşanacağını ifade etti.

Geleceğin ödeme doğrulama sistemi olarak kabul edilen biometri ile yeni bir çığır açılacağını da anlatan Özinal, ”Ürün hizmet çeşitliliği ve yeni teknoloji kullanımı konusunda her zaman ilkleri gerçekleştiriyoruz. Bu konudaki öncü rolümüzü yeni nesil teknolojilerinin uygulamalarında da sürdüreceğiz” dedi.

Nakitsiz bir Türkiye’de tüm ödemeler ödeme sistemleri üzerinden yapılacağı için ekonomiye katkının artacağını da ifade eden Özinal, kayıt dışı ekonominin kartlı ödeme sistemlerinin katkısıyla neredeyse sıfırlanacağını, vergi gelirlerinin artacağını, istihdam sorununun azalacağını dile getirdi.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın