Ericsson çin’in telekom operatörleri ile anlaştı

Erikson çin’de dev yatırımlara imza atıyor. Dünyada nufusu en kalabalık ülke olan çin bugünlerde soykırım yada vahşet diye nitelenen kötü hareketlere imza atsada hala dünya üzerinde etkisi fazla olan bir ülke. Ericsson, Çin’in iki büyük telekom operatörüyle 2009 yılı için, 2G/3G mobil iletişim ekipman ve hizmetlerini kapsayan bir çerçeve anlaşması imzaladı.

Reklamlar

China Mobile ile 1 milyar Dolar ve China Unicom ile 0,7 milyar Dolar olmak üzere toplamda 1,7 milyar Dolarlık bir anlaşma gerçekleştirildi. China Mobile ve China Unicom, TD-SCDMA ve WCDMA standartlarını kullanan 3G lisansını 2009 yılının başlarında almışlardı. Her iki operatör Çin’de toplam 620 milyondan fazla aboneye hizmet veriyor. İmzalanan 2009 çerçeve anlaşmalarıyla her iki operatör de mevcut 2G şebekelerinin performans ve kapasitesini geliştirebilecek, aynı zamanda da 3G şebekelerini daha hızlı yapılandırabilecekler. Böylece Çin’de 3G hizmetlerinin sunulmasıyla birlikte, yüz milyonlarca Çinli kullanıcı daha zengin ve yenilikçi mobil iletişim servisleriyle buluşacak.

Ericsson ve China Mobile arasında imzalanan çerçeve anlaşması kapsamında, Ericsson, China Mobile’ın şebeke enerji optimizasyonu ve karbondioksit salınımını azaltma hedefini destekleyen yeşil çözümler sunmaya devam edecek. Ericsson aynı zamanda ilgili servislerle beraber Çin’in 18 eyaletinde GSM/GPRS kapsama alanı ve kapasitesini de genişletecek. Tüm bunların yanı sıra Ericsson, geniş bir yelpazeye yayılan yenilikçi TD-SCDMA ürün ve servisleriyle China Mobile’ın 3G altyapı kurulumunu destekleyecek.

Ericsson ile China Unicom arasında imzalanan çerçeve anlaşması kapsamında, Ericsson, China Unicom’un GSM şebekesinin 10 eyalette yükseltilmesine yönelik çalışmaların ana tedarikçisi olacak. Ericsson aynı zamanda operatöre 15 eyalette iletim, IP ve katma değerli hizmet platformları da dahil olmak üzere GSM/WCDMA çekirdek şebeke ve/veya kablosuz erişim sistemi temin edecek. Ericsson’un küresel çapta deneyime sahip güçlü yerel destek ekibi, China Unicom’un dünyanın en geniş WCDMA ticari şebekesini oluşturmasında kilit rol üstleniyor.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın