Vergi barışına 500 bin kişi müracaat etmiş

Vergi barışına 500 bin kişi müracaat etmiş – Vergi affı yada barışı diyelim getirilen bu yenilik ile bir çok kişi birikmiş borçlarını ödemede kolaylık sağlıyor. işte detaylar;

Reklamlar

Vergi ve sigorta primi borçları için getirilen yeniden yapılandırma fırsatına mükellef büyük ilgi gösteriyor.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şimdiye kadar 500 bin kişinin kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına dönük düzenlemeden yararlanmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı. 10 milyon mükellefe mektup gönderdiklerini ifade eden Şimşek, ”Mektuplarda, ‘değerli vatandaşımız, bu kanun, şu şu kolaylıkları sağlıyor. Sizin durumunuz da bundan yararlanmaya müsait. Bu fırsatı kaçırmayın’ diyoruz.” dedi.

Vergi ve sigorta primi borçları için getirilen yeniden yapılandırma fırsatına mükellef büyük ilgi gösteriyor. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şimdiye kadar 500 bin kişinin kamu alacaklarının yeniden yapılandırılmasına dönük düzenlemeden yararlanmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı. Şimşek, ‘Gezegen Mehmet’ adıyla bilinen Kral FM’in Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Akbay’ın radyo programına konuk oldu. Programda, vatandaşın Torba Yasa’yla ilgili görüşlerine de yer verildi. Ancak hiçbir görüşte, vatandaşın Torba Yasa’nın içeriğini bilmediği ortaya çıktı. Şimşek, yeni düzenleme için 10 milyon mükellefe mektup gönderdiklerini belirterek, “Bu mektuplarda, ‘değerli vatandaşımız, bu kanun, şu şu kolaylıkları sağlıyor. Sizin durumunuz da bundan yararlanmaya müsait.’ diyoruz.” açıklamasında bulundu.

Maliye Bakanı, programda emekli maaşlarının ve asgari ücretin iki katına çıkarılmasının talep edilmesi üzerine ise böyle bir durumda şirketlerin dünya ile rekabet edemez hale geleceğini, bunun da sonuçta işsizliği artıracağını kaydetti. Vatandaşın vergi oranları ile ilgili şikayetleri üzerine de AK Parti hükümeti döneminde vergi oranlarının artırılmadığını, tam tersine oran indirimine gidildiğini belirtti. Şimşek, müzikle ilgili konuşurken de, Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur ve Neşe Karaböcek’in müzikleriyle büyüdüğünü dile getirdi. Bu arada Orhan Gencebay, telefonla programa bağlandı. Bakan Şimşek, Gencebay’a, “Size Orhan abi demek istiyorum. Çocukluğumuzda sizler bizim büyük kahramanlarımızdınız. Hâlâ da öylesiniz. Bir gün bana deselerdi ki, Orhan abi sizin katıldığınız programı arayacak, radyo programınızda sizinle birlikte olacak. Bu benim için bir hayal olurdu, onur olurdu.” dedi. Programa telefonla Neşe Karaböcek de katıldı. Maliye Bakanı’nı çok başarılı bulduğunu vurgulayan Karaböcek, “Sayın Bakanım, siz bir gazino açın da biz orada çalışalım. Eskiden belediye gazinoları vardı, şimdi niye Maliye gazinoları olmasın?” önerisinde bulundu.

Şimşek dün İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Meclis Toplantısı’nda yaptığı konuşmada ise Türkiye’nin daha demokratik, daha istikrarlı, temel hak ve özgürlüklerin geniş yaşandığı bir bölgede, dolayısıyla refah düzeyinin sürekli arttığı bir bölgede yaşamayı tercih ettiğini kaydetti. Şimşek, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından düzenlenen Lüksemburg İş ve Yatırım Semineri’nin açılışındaki konuşmasında da ‘Lüksemburg’un bir finans merkezi oluşturduğunu, Türkiye’nin de İstanbul’u finans merkezi haline getirmek istediğini’ kaydetti. Şimşek, şöyle konuştu: “Maastricht kriterlerine uymak istiyoruz, çünkü bu bizim için son derece elzem. Enflasyon Avrupa standartlarına göre bile düşük. Dün gördüm, İngiltere’de yüzde 4,4’e çıkmış enflasyon, bizimki ise yüzde 4,2. Bu çok görülmedik bir şey.”

Zaman Gazetesi

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın