Blogger blogspot site doğrulama sitemap ekleme

Ücretsiz blogspot adresim olan Google webmaster Türkiye sayfamda bu yazımı anlatmaya çalıştım sizlere. O sayfamdaki yazılarımı artık burada görebileceksiniz. Şimdi sizlere çok basit ve kolay olan Blogger, Blogspot site doğrulama ve sitemap ekleme nasıl yapılır ondan bahsedeceğim.

Reklamlar

Ücretsiz blogspot adresimdeki yazımı aynen size kopyalıyorum. Buyrun bilmeyen öğrensin, öğrenenler başkalarına öğretsin.

Bu yazımda sizlerle bir çok webmaster arkadaşımızın sorunu olan, ücretsiz blogspot(blogger) bloglarında, site doğrulamasından ve Google’a sitemap yollamasından bahsedeceğim.

Öncelikle www.blogger.com adresinden şifrelerimiz ile kumanda panelimize giriş yapıyoruz.

Daha sonra bilgisayarımızda ayrı bir sayfa açarak;
1- Buradan Google sitemap adresine giriyoruz.

2- Kontrol panelinin hemen altındaki site eklemek için buraya tıklayın yazan yere tıklayarak site adını yazıyoruz(örnek googlewebmasterturkiye.blogspot.com).

3- Sitemizi ekledikten sonra doğrula seçeneğine tıklayarak, bir meta etiket ekle bölümünü seçiyoruz. Bize şöyle bir meta etiket verecek;
<meta content=’1HSBXhCl0pCt6bRBeS07p1783HXJ8ATHkMX6A5jhiUM=’ name=’verify-v1’/> Bu etiket her sitede ayrı ayrıdır orada size verilen etiketi kullanmalısınız.

4- Bize verilen bu etiketi kopyaladıktan sonra blogger.com adresindeki kumanda paneline dönüp sırasıyla;
a)Yerleşim,
b)HTML’yi Düzenle,
c)HTML’yi düzenle altında hemen şablonu düzenle seçeneğini göreceksiniz. Onun içerisinde <title><data:blog.title/></title> yazan yerin hemen altına kopyaladığımız meta etiketini yapıştırıyoruz.
d) Meta etiketini yapıştırdıktan sonra aşağıdaki şablonu kaydet seçeneğine tıklıyoruz ve şablonumuza meta etiketini eklemiş oluyoruz.

5- Google webmaster tools adresine geri dönerek Doğrula seçeneğine tıklıyoruz. Sitemizi doğrulamış olduk.

6- Google webmaster tools adresimizde üstteki kontrol paneli yazan yere tıklayınca göreceksinizki sitemiz doğrulanmış fakat Site haritası yazan yerin hemen altında Ekle diye bir yazı göreceksiniz. Ekle dedikten sonra sırasıyla; Site haritası gönder yazan yere atom.xml yazarak site haritası göndere tıklıyoruz.

Evet arkadaşlar sitemizi hem doğrulamış olduk hemde site haritamızı oluşturmuş olduk. Artık yazdığınız yazıların ne kadar çabuk Google’da listelendiğini farkedeceksiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın