Facebook Gerçek Zamanlı Arama Projesi

Facebook Gerçek Zamanlı Arama Projesi – Son günlerde hep Twitter, Facebook’a benzeyen özelliklerini tanıtmaya başlamıştı. Ancak bugün Facebook, Twitter ve Google’ı andıran yeni sistemini test etmeye başladı.

Reklamlar

Bir köşede ünlülerin ve siyasetçilerin favorisi Twitter öteki köşede ise dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook. Bu iki sitenin rekabeti 2011 yılı itibariyle teknolojik savaş haline geldi.

İki site de proje üzerine proje geliştirerek daha fazla kullanıcıyı kendi tarafına çekmeye çalışıyor. Twitter, Facebook’un yerelleşme ve multimedya politikalarını kendi bünyesine katmıştı.

Facebook’tan Gerçek Zamanılı Bilgi

Şimdi ise Facebook yeni bir sistemi test etmeye başladı. Teknoloji sitesi ShiftDelete.Net’in haberine göre, sistem Google’ın ‘gerçek zamanlı arama’ teknolojisiyle Twitter’ın ‘kullanıcı bilgileri’ sayfasını birleştiriyor.

Önümüzdeki aylarda devreye girecek olan sistem sayesinde, ekranın yanındaki arkadaşlarınızın o anda profillerinde yaşanan değişimleri görebileceksiniz. Bu ekranın üzerine geldiğiniz zaman ise aynı Twitter’daki ‘kullanıcı bilgisi gibi’ gibi özel bir pencere karşınıza çıkıyor.

Bu pencereden ise listenizideki kişinin profilinde yaşanan son olayların listesine ulaşabiliyorsunuz.

haber7

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın