Dikkat Sahte qooglee.com Bilgisayarınıza Virüs Bulaştırabilir

Google.com ile isim benzerliği bulunan ve görünüşüde aynı Google’a benzeyen sahte qooglee.com sitesi virüs saçmaya devam ediyor. Bu sahte qooglee.com üzerinde arama yapan kisilerin bilgisayarlarına virüs bulaşıyor ve popuplar açılıyor kendiliğinden. Buyrun detaylar;

Bilgisayarlara ve ağlara bulaşarak yayılan virüs özellikle Windows kullanıcıları için tehdit oluşturuyor. “qooglee.com” sahte arama motoru ile yapılan aramalar kaydediliyor ve popup tarzı dolandırıcı reklamlar çıkartarak kullanıcıyı maddi zarara uğratıyor.

Reklamlar

Virüs enjekte olduğu andan itibaren kendisini flash disk autorun virüslerine benzer şekilde Windows’un otomatik kullan özelliğini sömürerek yayılıyor ve ayrıca Msn messenger üzerinde offline olsanız bile kişi listenizdeki msn arkadaşlarınıza mesaj yolluyor ve mesajlarını sürekli değiştirerek güncelliyor.
Türevi doldandırıcılıklarının çok rast geldiği dönemde virüs, trojan ile yayılan bu hacking saldırılarına rast gelmemek için yapmanız gereken anti virüs tarayıcınızı sürekli güncel tutmanız, msn üzerinden foto link şeklinde bir anda mesaj yollayan kişilerin verdikleri adreste indirme exe şeklinde link çıktığında indirmemeniz gerekiyor.
Saldırgan kendisine yaptığı bu Adsense arama motoru ile hem kazanıyor hem de her aramada çıkarttığı popup tarzı tehlikeli içeriklerle kullanıcıları dolandırıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın