En ucuz internet adsl’de 3. sıradayız

İnternetin ülkemizde çok pahalı olduğu konuşuluyordu ama yapılan araştırmalar, en ucuz internet kullanan kullanıcılar arasında olduğumu gösterdi. Türkiye dünyada ucuz internette 3. sırada bulunuyor ve buda demektirki interneti çok ucuza kullanıyoruz.

Reklamlar

Analysys Mason şirketinin 25 Avrupa ülkesindeki 2800 DSL tarifesiyle ilgili olarak yaptığı araştırma sonuçlarına göre en ucuz üçüncü ülke Türkiye.

Rapora göre Avrupa pazarında genişbant internet hizmeti sunan şirketler arasında büyük bir rekabet yaşanırken Türkiye’de henüz rekabet ortamı oluşmamış durumda. Türk Telekom mevcut pazarın %83’ünü elinde bulundurduğu için internet bağlantısı hizmeti veren diğer firmaların seslerini duyurabilmeleri pek mümkün olmuyor. Buna rağmen geçen yıla göre Türk Telekom dışında bir internet servis sağlayıcı hizmeti seçen kişi sayısında artış var. Bu artışta en büyük rolü ise 3G ile birlikte abonelerine mobil genişbant internet hizmeti vermeye başlayan cep telefonu operatörleri oynuyor.

Bu yıl internet hizmetlerinden alınan özel iletişim vergisinin düşürülmesi sayesinde Avrupa’daki pek çok ülkeden daha ucuza genişbant internet hizmeti satın alınabiliyor. Özellikle Türk Telekom’un 512 Kbps bağlantı hızı ve 512 MB kullanım kotası ile satışa sunduğu 18 TL’lik Nete DaveTT servisi Avrupa’daki benzer servislere göre oldukça ucuz kalıyor.

Avrupa’daki sabit ücret dahil en ucuz ADSL tarifelerine bakıldığında, İspanya aylık 40 avro ile Avrupa’nın en pahalı internetini kullandırıyor. Türkiye ise aylık 14 avro ile Romanya ve Fransa’nın ardından en ucuz üçüncü ülke.

Romanya’da aylık DSL ücreti 6, Fransa’da ise 9 avro civarında. Rapora göre, saniyede indirilen megabit ücretleri ele alındığında, Estonya 40 avro ile en pahalı Avrupa ülkesi. Türkiye ise 24 Avrupa ülkesi arasında 9 avro ile en pahalı 8. ülke durumunda.

Önümüzdeki yıl başlarında IPTV’nin de devreye girmesiyle sabit genişbant hizmetlerinin yeni aboneleri cezbedeceği düşünülüyor.

Bir çok avrupa ülkesini geride bıraktığımızı sizde görüyorsunuzdur. Buda oldukça ilerleme kaydettiğimizi göstermiyor mu sizce?

YABANCI

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın