Truveo video siteside yasaklandı

Youtube gibi bir video sitesi olan Truveo video siteside Türkiyeden erişime yasaklandı ve bu konuda herhangi bir açıklama şu ana kadar yapılmadı. Truveo video sitesi kısa zamanda rakiplerinin önüne geçmiş ve Türkiyede en çok girilen video sitelerinden birisi olmuştu. Video sitelerinin yasaklanmasının sebebi merak ediliyor, tabii ne zaman yasağın kalkacağıda.

2005 yılında yayın hayatına başlayan popüler video sitesi Truveo, kullandığı etiketleme teknolojisi sayesinde kısa sürede rakipleri arasından sıyrılarak dikkat çekmeye başarmıştı. Sonunda ABD’nin en büyük internet servis sağlayıcısı AOL tarafından 2006’da satın alınmıştı.

Reklamlar

Başarılı kategorileme performansı ile dikkat çeken Truveo’nun Türkiye giriş sayfası olan tr.truveo.com adresinde; Haberler, Spor, Eğlence, Müzik ve Twitter’da çok önerilen başlıklarına göre video arama yapılabiliyordu.

T.C Beyoğlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 26/06/2009 tarih ve 2009/44 sayılı kararı gereği erişime kapatılan Truveo’nun kapatılma gerekçesi henüz bilinmiyor.

YABANCI

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın