Zeus isimli botnete dikkat

Bilgisayarınızdaki veriler ve bir çok kişisel bilgileriniz şifreleriniz çalınabilir, dikkatli olmalısınız. Zeus isimli botnete hepimiz dikkat etmeliyiz çünkü 100.000’e yakında bilgisayar tehlike altında. Haberin devamı şu şekilde;

Reklamlar

Zeus isimli botnet kullanıcıların verilerini çaldıktan sonra operasyonu gizlemek için son aşamaya geçti. Bu aşamada zombi bilgisayarlara ne olacak?

Zeus isimli zombi bilgisayarlar topluluğu, geçtiğimiz aylarda 100.000’e yakın bilgisayarı kullanarak internetten mali veriler ve kişisel bilgiler toplamıştı. Şimdi ise yaratıcıları bu botnet’i kapatma kararı aldı ve süreç son aşamaya geçti. Bu aşamada istemeden bu sisteme dahil olan zombi bilgisayarlarınn sahiplerini ciddi bir sorun bekliyor. Çünkü en son basılan düğme, en tehlikeli olandı.

Şimdi Ne Olacak?

Kendisini imha eden Zeus botnet’i, şimdilerde bulaştığı makineleri imha edecek. Merkezden en son verilen komut, işletim sistemini yok et olarak kodlanmış durumda. Dolayısıyla eğer bir şekilde bu sisteme bulaştıysanız, bilgisayarınızı elden geçirmeniz gerekiyor. Sonrasında ise birçok uzman, bu botnet’in etkin şekilde farklı bir isim ve yapıyla tekrar harekete geçeceğinde hemfikir.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın