Google’a site ekleme çok basittir ama yeni webmaster arkadaşlarımız pekte bilgili değildirler ve sitelerini nasıl ekleyeceklerini bilmezler. Bunlara açıklama oluşturması bakımından Google’a site eklemekten bahsedeceğim.
Öncelikle Google’a site eklemek için belirli bir ücret ödeyeceğinizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz arkadaşlar.Ayrıca şunuda belirteyim sitenizi açtıktan sonra Google’a sitenizi ekleseniz dahi Google’da görünmesi için biraz sabretmeniz gerekecek.Hatta Google’a sitenizi eklemesenizde bu süre zarfında Google sitenizi tarayacak ve kendi arama sonuçları bünyesine katacaktır.
Bir siteyi Google’a eklemek dünya üzerindeki milyarlarca internet kullanıcısına ulaşmayı ve bilgi paylaşımı sağlamanızı sağlayacaktır.Sitenizde özel ürünler, içerik veya hizmetler varsa, bunları Google sayesinde tüm dünyaya ulaştırmanız çok basit olacaktır.
Başlangıç olarak, sitenizi Google’a eklemeden önce siteniz Google dizinine eklimi değilmi onu kontrol etmelisiniz.Kontrol için ise bu adres size yardımcı olacaktır, bu adres sayesinde siteniz dizinde eklimi değilmi kontrol edebilirsiniz. http://www.google.com/search?q=site%3Agoogle.com
Google bazı siteleri dizinine almak istemez. Bunun nedenleri şunlar olabilir:
1-Sitenin web üzerindeki diğer sitelerden alınan birden fazla bağlantı ile iyi bir şekilde bağlanmamış olması.
2-Sitenin Google tarafından yapılan en son tarama işleminin tamamlanmasından sonra kullanıma sunulması.
3-Site tasarımı Google’ın içeriği etkili bir şekilde taramasını zorlaştırmaktadır
4-Siteyi taramaya çalıştığımızda site geçici olarak kullanım dışı durumdaydı veya siteyi taramaya çalıştığımızda bir hata oluştu. Sitenizi taramaya çalışırken hata oluşup oluşmadığını görmek için Google Web Yöneticisi Araçları’nı kullanabilirsiniz.
Google bizlere sitemizi daha iyi hale getirebilmemiz için google yönergelerini belirtmiştir.Bu kalite yönergelerine uyarsak sitemiz google sıramalarında daha iyi yerlere gelebilir ve kullanıcılar sitenize daha hızlı ve çabuk şekilde ulaşabilirler.
Sitenizi Google’a eklemenin en güzel yolu sitenizin sayfalarına ait site haritası oluşturmak ve bunu googleye göndermek. Bu linkten Google sitemap adresine ulaşabilirsiniz.