Gmail Şifre Sistemi Hackerlar Tarafından Çökertildi

Sonunda Hackerler Gmail şifresi sistemini çökertmeyi başardı ve milyonlarca kişinin şifresinin tehlike altında olduğu ortaya çıktı. Gmail belkide e posta servisleri arasında ne güvenli olduğu düşünülen mail sistemi ama onuda çökertmeyi başardılar. Peki bu durum nasıl olmuş bakalım;

New York Times, hackerların Google’ın şifre sistemini çökerttiğini ve onmilyonlarca kişinin e-mail şifresinin tehlikede olduğunu ortaya çıkardı. Google, ocak ayında serverlarına Çin merkezli bir saldırı düzenlendiğini ve şirketin bazı gizli bilgilerinin çalındığını itiraf etmişti.

Reklamlar

Mıcrosoft’un MSN Messenger programını kullanan Çin’deki bir google çalışanına MSN’den gönderilen “virüslü” linkin tıklanması sonucunda yüzmilyonlarca kişiyi etkileyen hırsızlığın kapısının aralandığı ortaya çıktı.

Google’ın şifreleme sistemi olan Gaia isimli programın 2 gün süren saldırı sonucunda hackerların eline geçtiği belirtiliyor. Vatanın haberine göre, Google saldırının Çin’deki bir üniversite kampusunde bulunan iki bilgisayardan kaynaklandığını tespit ettiklerini açıklamıştı.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın