Google popup reklamlar hakkında ne düşünüyor

Google’ın popup reklamları pekte sevmediğini zaten herkes bilir ayrıca bunu anlatmamıza gerek yok. Hatta popup reklam banlanma sebebide diyorlar bazıları ama hala kanıtlanmış bir şey değil. Google kendi sitesinde Popup reklamlar hakkında şu açıklamayı yapmış buyrun;

Reklamlar

Google olarak, sitemizde herhangi bir türde açılır pencere reklamı görüntülenmesine izin vermeyiz. Bu reklamların sinir bozucu olduğunu düşünüyoruz. Peki neden Google aramalarınızda zaman zaman açılır pencerelerle karşılaşıyorsunuz? Olası nedenlerden bazıları şunlar olabilir:

  • Adresi Google’ın adresine benzeyen bir taklitçiyle karşılaşmış olabilirsiniz. Bazı kişiler zaman zaman, yazım hatası yapan kişilerin ilgisini çekmek amacıyla tanınan URL’lerin tek harfinde değişiklik yaparak etki alanı adları kaydeder. Lütfen tarayıcınıza www.google.com adresini girdiğinizden emin olun. Açılır pencerelerin ortadan kaybolduğunu göreceksiniz. Windows kullanıcısıysanız, http://toolbar.google.com/ adresini ziyaret ederek ücretsiz Google Araç Çubuğu’nu tarayıcınıza ekleyebilirsiniz.
  • Bir başka olasılık da, siz bir sitede dolaşırken söz konusu sitenin arka planda açılır pencere açmış olmasıdır. Bu reklamlar, reklamcılık sektöründe “pop-unders” (arka planda açılan reklamlar) olarak bilinmektedir. Diğer web siteleri kullanıcı siteyi terk ettiğinde açılır pencereleri tetikler. Google’a geldiğinizde pencereler görünür hale gelmiş olabilir. Her zaman olduğu gibi bu uygulamaya göz yummuyor ve böyle bir uygulamanın Google üzerinde gerçekleştirilmesine izin vermiyoruz.
  • Özellikle müzik paylaşım programları gibi (örneğin BearShare veya AudioGalaxy) bazı ücretsiz programlar yüklediyseniz, bunların yanında başka programlar da yüklemiş olabilirsiniz. Bu küçük “saatli bombalar”, bir web sayfasında yazdığınız herhangi bir metne bağlı olarak belirsiz aralıklarla açılır pencerelerin görünmesine neden olabilir. Bu programların kısa bir açıklaması şu makalelerde bulunabilir: http://news.com.com/2100-1023-257592.html ve http://www.wired.com/news/technology/0,1282,49960,00.html.

    Yaşadığınız açılır pencere sorunları kötü niyetli programlardan biri yüzünden ortaya çıkıyorsa, söz konusu programı bilgisayarınızdan kaldırmak isteyebilirsiniz. Açılır pencere programlarını tespit eden ve kaldırma girişiminde bulunan bir programı http://download.cnet.com/downloads/0-10106-108-63806.html adresinde bulabilirsiniz. Bu yazılımı geliştiren kişilerle herhangi bir ilişkimiz yoktur ve kullanımının getireceği sonuçlar için bir güvence vermeyiz.

    Açılır pencerelerin belirmesine neden olan bir program yüklediğinizde aldatıldığınızı düşünüyorsanız, bu konuda harekete geçmek isteyebilirsiniz. Federal Ticaret Komisyonu (FTC), aldatıcı veya hilekar iş uygulamaları hakkındaki şikayetlerle ilgilenmektedir. Şikayette bulunmak şu adresi ziyaret edin: http://www.ftc.gov/ ve “File a Complaint Online” öğesini tıklayın veya 1-877-FTC-HELP numarasını arayın ya da şu adrese yazın:

    Federal Trade Commission
    CRC-240
    Washington, D.C. 20580

    Şikayetiniz başka bir ülkede bulunan bir şirketi hedef alıyorsa, lütfen şikayetinizi http://www.econsumer.gov/ sitesine bildirin.

Açılır pencereleri durdurma mücadelenizde size bol şans dileriz. Google’a kabul ettiğimiz reklamlar hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, şu sayfayı ziyaret edebilirsiniz: http://www.google.com/ads/. Başka sorularınız varsa, lütfen Google Yardım Merkezi’ni ziyaret edin.

Bu önerilerin tümü uygulandıktan sonra Google’da “açılır pencere sorunu” yaşamaya devam ediyorsanız lütfen bu durumu bize bildirin. Açılır pencereyi sağ tıklayıp açılır menüden “Özellikler” öğesini seçmeniz bize yardımcı olacaktır. Bize yazmaya karar verirseniz, açılır pencerelerin kaynağını araştırabilmemiz için gördüğünüz url adresini de ekleyin.

Görüldüğü gibi burada başka şey anlatmak istemiş Google ama popup reklam verirken biraz düşünmeniz gerek. Sonuç olarak zararları olabilir.
Kaynak: http://www.google.com/corporate/nopopupads.html

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın