Google’ı uyaran uyarana

Önce youtube’u yasaklayan ülkeler, hatta Google arama motorunu kendi ülkesinde yasaklayan ülkeler derken şimdide Google arama motorunu Amerikan Federal Ticaret Komisyonu uyardı. Haberde aynen şöyle deniliyor.

Reklamlar

Google’a son uyarı
Google’a son çağrı: İnternet devi hangi sebeple ciddi bir şekilde uyarıldı?

ABD’nin Federal Ticaret Komisyonu (FCT), kullanıcıların kişisel bilgileri konusunda yeterince hassas davranmadıkları gerekçesi ile başta Google olmak üzere, pek çok internet ve telekomünikasyon firmasını uyardı. Komisyon adına konuşan Jon Leibowitz, bunun son uyarı olduğunu ve bundan sonra yaptırım uygulanması için çaba harcamaya başlayacaklarını duyurdu.

FCT 2009 yılı başında bir rehber yayınlayarak, kullanıcı bilgilerinin hangi koşullarda ve hangi sınırlamalar ile yapılması gerektiğini belli şartlara oturtmuştu. FCT, şu anda bulunduğumuz durumda birçok web sitesinin hala kullanıcılara ait pek çok bilgiyi topladığını ve kullanıcıları hangi bilgilerin toplandığını ve ne amaçla kullanıldıkları konusunda bilgi vermediklerini iddia ediyor.

Aslında bu uyarıların bazılarına hak vermemek elde değil. Sonuçta Kişinin saklamaya çalıştığı özel bilgilerinin Google üzerinden bulunması ve ulaşılması kötü bir doğurmaktadır. Google bu konuda kısa zamanda bir şeyler yapar gibi geliyor bana.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın