Google +1 Beğen Düğmesi

Google +1 Beğen Düğmesi – Google’dan çok konuşulacak bir yenilik daha: “+1” adındaki yeni özellik nedir, nasıl çalışıyor?

Reklamlar

Google, dün Facebook’daki ‘Beğen’ işlevine benzer, arama sonuçlarını oylamaya yarayan ‘+1’ düğmesini test edeceğini açıkladı.

+1 özelliği sadece Google profiline veya Gmail’e oturum açmışken kullanılabilecek. Bu deneysel işlev etkin olduğunda, arama sonuçlarının üzerine geldiğinizde her sonucun yanında bir ‘+1’ düğmesi görüntülenecek.
Facebook’daki ‘Beğen’ özelliğinde olduğu gibi, Google tüm +1’leri kullanıcının Google Profilinde saklanacak. Benzer aramalarda daha fazla oya sahip sonuçlar daha üstlerde yer alacak. +1 oylarınız sadece sizi değil, tüm kullanıcıları etkileyecek.
Özellik ilk olarak İngilizce dilindeki Google’da ortaya çıkacak, ardından zamanla tüm dünyaya sunulacak. İlk başlarda sadece arama sonuçlarında yer alacak olan +1, gelecekte daha fazla alanda belirecek.
Google, arama sonuçlarında +1 simgesine tıkladığınızda, bu sonuç için bir öneri ve onay verdiğinizi söylüyor. Ve bunun sosyal bir işlev olduğu açık: Belirli arama sonuçlarında arkadaşlarınızın hangi sonuçlara +1 verdiğini görebileceksiniz. Google sonuçlarında çok sayıda site yer aldığından, bu +1’ler doğru siteyi seçmenize yardımcı olacak.
Ancak sistemi bir sosyal ağ olarak adlandıramayız. +1 sistemi, Facebook’taki Beğen ve Digg’deki ‘Diggs’ gibi çalışıyor ve neden hoşlandığınızı göstermek için basit bir yol sunuyor. Bu oldukça iyi, çünkü Google basitliğiyle aramada bu konuma geldi.
Reklamlarda +1’e tıklayarak Google’ın reklamları daha iyi hedeflemesini de sağlamak mümkün olacak. Yani yeni işlev, Google’a reklamlarda da fayda sağlayacak.
Google henüz +1’i tamamlamış değil. Google Buzz ve Google Wave’den ders alan şirket, bu kez arama sonuçlarında basit bir +1 simgesiyle işe başlayacak, işlevi yavaşça ve sessizce ilerletecek (Örneğin bir web sitesinden, uygulamalardan, Chrome’dan direkt olarak ‘+1’lemek’ gibi işlevleri zamanla ekleyecek).
Google +1, Google’ın daha sosyal bir arama motoru olmak istediğinin de göstergesi. +1’ler sayesinde Google, arama sonuçlarını daha iyi bir hale getirmekle kalmayacak, sosyal halkanızla da daha ilgili bir hale getirebilecek.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın