Facebook Google Savaşı: Kim Kazanacak Dersiniz

Facebook gizliden gizliye Google ile savaşmaya hazırlanıyor ama Google’da olduğu yerde saymıyor tabii. Yeni yeni ürünlerini kullanıcılarına tanıtmaya ve sunmaya devam eden Google, Facebook hakkında henüz açıklama yapmadı. İşte ayrıntılar;

Dünyanın en büyük sosyal iletişim ağı olan Facebook bu hedefe ulaşmaya yönelik yeni araç ve ürünlerini tanıttı. Otoriteler bunun Facebook ile Google arasındaki savaşı ortaya koyduğunu söyledi.

Reklamlar

Bu internet araçları, Facebook kullanıcılarının, internette tarama yaparken arkadaşlarıyla iletişimde kalmalarına imkan veriyor.

BBC’de yer alan haberde Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg, internetin kısa süre öncesine dek kullanıcıların arkadaşlarını dahil edecek şekilde tasarlanmadığını ancak buna ihtiyaç olduğunu ve bunun izlerinin daha da fazla görülmeye başlandığını belirtti.

İnternet ağının bir dönüm noktasında olduğunu söyleyen Zuckerberg, bu yolun kullanıcıların internette arkadaşlarıyla beraber hareket etmesi, arkadaşlarının onlara kılavuzluk etmesi olduğunu anlattı.

Zuckerberg, bu yöntemi kullanıcıların “sosyal grafiği” diye tanımladı.

Facebook’un yeni araçları arasında en dikkat çekeni, ortaklıklarının olduğu web sitelerinde “Beğen” seçeneğinin sunulacak olması.

Bu seçenek, kullanıcılara girdikleri sitede fotoğraflardan haberler, giysilerden şarkılara beğendikleri ya da beğenmediklerini işaretleme olanağı veriyor.

Bu bilgi daha sonra Facebook’ta, aynı bireyler arasındaki bağlantılarda olduğu gibi, depolanıyor.

Aynı şekilde herhangi bir internet sitesi bu bireysel tercih bilgilerini alıp internet sitesini bireylere göre düzenliyor ve kişiselleştirilmiş sürümler sunuyor.

Ancak bütün bunlar ancak kullanıcı Facebook oturumunu açık bırakırsa gerçekleşiyor.

GigaOM.com adlı teknoloji bloğunun kurucusu Om Malik, BBC’ye yaptığı açıklamada bunun Facebook ile Google arasındaki savaşı ortaya koyduğunu söyledi.

Malik ayrıca gizlilik haklarının nasıl korunacağı konusunda çekinceleri olduğunu belirtti.

Facebook’un kamu politikaları ve iletişiminden sorumlu başkan yardımcısı Elliot Schrage ise mevcut gizlilik korumalarında herhangi bir değişiklik planlamadıklarını belirtti.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın