Facebook hesap silme kapatma resimli anlatım

Facebook hesabınız var ve artık kullanmak istemiyorsunuz kapatmak istiyorsunuz ama bir türlü başaramadınız. İşte o zaman tam yerindesiniz demektir. Bu yazımızda Facebook hesabınızı nasıl kapatacağınızı ve sileceğinizi sizlere anlatmaya çalışacağız.

Reklamlar

Bundan birkaç yıl önce, ilk piyasaya çıktığı zaman fazla ilgi çekemeyen bir arkadaşlık sitesi olan Facebook. Doğru reklam ve yarattığı fotoğraf trendlerinin de faydasıyla bir anda, dünyanın en popüler sayfalarından biri olmuştu.
Bu popülerlik ise bir nevi kendi çarkını döndürdü ve kısa sürede, ünlüler ve gazetecilerin de site üzerinde bir hesap sahibi olmasını sağladı. Bundan sonraki adım çok basitti, ‘ilkokul arkadaşınızı bulun’ sloganıyla başlayan reklam kampanyaları yavaş yavaş yerini ‘çevrenizdeki en popüler Facebook üyesi olun’ içeriğine bıraktı.

Böylece, site kısa sürede büyüdüğü gibi sosyal ağ çılgınlığını da başlatmış oldu. Şu anda sitenin 300 milyonu aşkın üyesi var. Üstelik Facebook yılda, resmi açıklamalara göre 700 milyon dolar’lık bir kazanca sahip. Ancak site bu başarısını, üyelerini mutlu ederek yapmıyor.
Geçtiğimiz aylarda gizlilik ayarlarına yenilik getiren site, bir anda 300 milyon üyesinin profilini herkese açık hale getirmişti. Bu durum birçok kullanıcı için bardağı taşıran son damla oldu.

Ama yine de ciddi anlamda bir harekete geçemediler çünkü, Facebook’dan profilinizi tamamen silmenin bir yolu yok. Ancak hesabınızı dondurabiliyorsunuz.
Eğer ünlü sosyal ağ üzerinde, çakılı bir çivim bile kalmasın diyorsanız bunu yapmak için tek bir yol var. O da kendinizi siteden ban’latmak. Sizin için Facebook’tan gerçekten kurtulmanın yolunu adım adım anlattık.
Eğer bu siteden sıkıldıysanız, eğlence için ya da arkada izinizi bırakmamak için kendinizi site üzerinde yasaklatabilirisiniz. Yasalara göre, ban’lanan hesabınızı bir süre sonra tamamen silinmek zorunda.
Bu rehberi hazırlarken anladık ki, Facebook üye silmek konusunda diktatörlerden bile daha acımasız davranıyor.

Hack’lenmiş hesap numarası yapmak

Son aylarda artan, hack ve hesap ele geçirme olayları nedeniyle Facebook yöneticileri işlerini sıkı tutmaya başladı. Çünkü phishing (yemleme ) yöntemiyle ele geçirilen bir sayfa anında başka kullanıcılarında bu durumun kurbanı olmasını sağlıyor.
Yöneticilerde bu salgının yayılmaması için şikayet alan, hesapları gerçek sahibi başvurana kadar kapatıyor. Facebook bu durumu, resmi olarak sayfaları tek tek incelemek isteriz ama bunun için vaktimiz yok diye açıklamış. Bu durum sizin için bir avantaj. Profilinize sanki hack’lenmişsiniz gibi anlamsız şeyler yazın.

Daha sonrada 5-6 arkadaşınıza , profilinizin ele geçirildiğine dair Facebook yöneticilerine mesaj atmaları için rica da bulunun. Aynı hesap için gelen mesajlar üzerine Facebook hemen hesabınızı kapatır. Arkadaşlarınızın şikayet dilekçesinde bildirdiği hesap dışında başka bir elektronik postayla mesaj atarsanız da başvurunuzu dikkate almaz.
Bu yöntemi gerçekleştirmek için, aşağıdaki linke gitmelisiniz.
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=friend_compromised

Sahte hesap açıp şikayet etmek

Facebook’da birçok sitenin aksine aynı kullanıcı adıyla birkaç hesap almak mümkün. Dünyada aynı isimli birçok insan olacağı düşünülürse bu mantıklı bir yöntem. Ancak, bu sistem hacker’ların hesapları ele geçirmek için en çok uyguladığı yöntemlerden biri. Sosyal ağ bu konuda o kadar çok şikayet aldı ki, artık bu tarz durumlarda daha acımasız davranmaya başladı.
Bu sizi biraz uğraştırabilir ancak ban’lanmak için en kesin yöntemlerden biri. İlk önce orijinal hesabınıza her zaman kullandığınız bilgisayarlar dışında bir yerden girin. Facebook güvenlik gereği, bulunduğunuz bilgisayarı ilk kez kullandığınızı bu yüzden bankalardaki gibi gerçekten kendiniz olduğunuzu kanıtlamanızı isteyecektir.

Karşınıza çıkan sorulara yanlış cevap verin. Facebook sizi kara listeye alıp bir süreliğinize hesaba ulaşmanızı engelleyecek. Daha sonra ise kendinize hiç kimsenin ekli olmadığı, gözden çıkarılabilir yeni bir hesap açın. Buradan site yöneticilerinize, diğer hesabınızın hack’lendiğini anlatan bir mesaj adın.
Diğer hesabınızın güvenlik için iptal edilmesini bununla devam edeceğinizi söyleyin. Esas hesabınız iptal olacaktır, bu işlem için kullandığınız profili ise bir daha kullanmayabilirsiniz. Eğer içiniz rahat etmezse ilk yöntemle bu profili de kapattırın.
Bu yöntemi uygulamak için gerekli link ise aşağıdaki gibi;
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=account_hacked

İnsanları rahatsız edin

Din, siyasi görüşler ve kişisel haklar yüzünden kendilerine dava açılmasından bıkan Facebook yönetimi, bu tarz şikayetlerde hesap kapatmak için artık tek bir kritere bakıyor.
O da, aynı şikayetin aynı gün içerisinde ne kadar sürede geldiği. Bunun için, yine arkadaşlarınızın yardımına ihtiyacınız var.

Anlaştığınız en az 10 arkadaşınıza onları kızdıracak mesajlar atın. Arkadaşlarınız ise bu gelen mesajları ekranın üstünde bulunan, spam’ı şikayet et butonunu kullanarak yöneticilere bildirsin.
Normalde bu konuda sadece uyarı alırsanız. Ancak aynı mesajı gün içerisinde defalarca yollayıp 10’un üzerinde kişiden şikayet yerseniz hesabınız engelletirsiniz.

Halka açık gruplarda rahatsızlık verme
Bu yöntem için arkadaşlarınıza ihtiyacınız yok, en popüler gruplardan birine üye olun. Daha sonra ise bu grubun, duvarına üyeleri rahatsız edecek ve kızdıracak şeyler yazın. Burada amaç aynı gün içerisinde onlarca kişi tarafın şikayet edilmeyi hedeflemek.

Mesajınızın altındaki şikayet et butonuna basarak ban’lanmanızı sağlayackalar. Irkçılık ve küfür gibi konuların affı bulunmuyor.

Kişisel haklara hakaret
Bir önceki yönteme benzer bu konuda, arkadaşlarınızın yardımına ihtiyaç duyacaksınız. Bunun için 20 kişiden fazla tanık da gerekiyor. Anlaştığınız kişinin duvarına gelin ve ona açık açık hakaret veya küfür edin. Diğer arkadaşlarınız ise sizin o mesajınızı alta bulunan şikayet et butonuna tıklayarak yöneticilere bildirsin.
Bir sonraki adımda sistem sizden bu şikayetin nedenini soracak. Bu kısmı ise, kişiye hakaret olarak işaretleyin. Yeterince, şikayet yerseniz Facebook hesabınız kullanım dışı kalacaktır.

Ancak aşağıda vereceğimiz linke bireysel şikayette bulunursanız bu kişinin gerçekten hiçbir şansı kalmaz.
Bu linki normalde ana sayfadan ulaşamıyorsunuz, ancak site üzerinde biraz dolaşırsanız daha ölümcül olan yöntem karşınıza çıkar. Verdiğimiz linkteki sayfayı eksiksiz olarak doldurursanız, şikayet ettiğiniz kişi Facebook’tan kurtulur.
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=report_tos_violation

Shiftdelete

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın