Bing resmen Google’a rakip oldu

Microsoft’un arama motoru Bing her ne kadarda Google’a rakip gibi gösterilmesede internet kullanıcılarının çoğunu kendisine çekmiş görünüyor. Google’den sonra direk ikinciliğe oturan bing arama motoru Google’yi bayağ zorluyacağa benziyor.

Reklamlar

Site yöneticileri kullanıcılarının büyük çoğunluğunun bing üzerinden arama yaparak gelmeye başladığını söylediler ve Google açısından bu şu anda sıkıntı yaratmıyor ama yakında yaratacak gibi. Arama özellikleri bakımından bing daha hızlı görünüyor, Google’da da şu sıralar açılıp kapanma gibi sorunların olduğu söyleniyor.

Şimdilik Beta aşamasında olan yeni arama motoru Microsoft’un Google karşısındaki en önemli rakibi olarak görülüyor. İnternet, fotoğraf ve diğer bölümleri olmak üzere 3 farklı alanda arama yapılabilen Bing’de aynen Google’da olduğu gibi tüm dünyada, yalnızca Türkçe ve yalnız Türkiye kaynağından arama yapma seçenekleri bulunuyor. Açılış tarihi olarak daha önce 3 Haziran gösterilen Bing, 2 gün önce kapılarını açtı.

Arayüzü oldukça şık olan Bing, zeminde bir fotoğraf bulunan özel bir sayfaya sahip. Fotoğraf kullanıcıya göre rasgele bir şekilde değişiyor. Arama motorunun daha önceki ismi Kumo olarak açıklanmıştı. Daha sonra bu isim Bing olarak güncellendi.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın