Google Voice Türkiye Açıldı Hemde 6 Kuruştan

Google Voice Türkiye Açıldı Hemde 6 Kuruştan – Açılmadı Google voice uygulaması Türkiyede yok deniliyordu ama Google Voice uygulaması artık Türkiye içinde var.

Reklamlar

İnternet arama motoru Google’ın 2009 yılının mart ayında tanıttığı ve geçen yıl ilk olarak ABD ve Kanada’da hayata geçirdiği sesli arama özelliği Google Voice, Türkiye’de de faaliyete başladı. Google, Gmail kullanıcılarına yönelik olarak 150 ülkede 38 dilde sunduğu bilgisayar, sabit telefon ve cep telefonları arasında ses iletişimi sağlayan hizmetle, Türkiye’de de dolaylı olarak telekomünikasyon sektörüne girdi.

Daha önce yalnızca ABD Doları ile ödeme alan sistem Euro, İngiliz Sterlini ve Kanada Doları’nı da listeye ekledi. ABD ve Kanada içindeki aramaları ücretsiz olarak kullanıcılarına sunan Google Voice’u Türkiye’den kullanmak için ödemek gereken ücretler ise dakikası 3 sent, TL olarak ise 5.1 kuruştan başlıyor. Google Voice ile Gmail hesabı üzerinden Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni dakikası 9 sent, Türkiye’deki cep telefonlarını dakikası 14 sent ve Türkiye’deki sabit telefonları ise dakikası 3 sentten arama yapılabiliyor. Kullanıcılara, satın aldığı sesli arama kredisi tutarının üzerinden, bulunduğu ülkede geçerli olan oranda KDV (Türkiye için yüzde 18) ekleniyor. Google’ın vergi hariç olarak açıkladığı bu rakamlar, Türk tüketicisine dakikası 6 kuruş ile 28.4 kuruş arasında değişen ücretler olarak yansıyor.

NASIL ÇALIŞIYOR?
Sistemi kullanabilmek için Gmail hesabına girildiğinde anlık sohbet (chat) listesinde yeşil bir telefon ikonu görülüyor. Arama yapmak için öncelikli olarak bilgisayarınıza sesli ve görüntülü arama eklentisini yüklemek ve ardından Google Voice ile arama yapabilmek için kredi satın almak gerekiyor. Telefon görüşmesi peşin olarak tahsil edilen sistemde, kredi satın almalar, Google’ın sanal cüzdanı Google Checkout üzerinden yapılıyor. Kullanıcı bu sisteme kredi kartı bilgilerini giriyor ve tahsilat Google tarafından bu site üzerinden yapılıyor

ÜCRETSİZLERİ DE ÇIKTI
Akıllı cihazlarla birlikte çeşitlenen iletişim yöntemleri, tüketicilere ücretsiz haberleşebileceği yöntemler de bulunuyor. Akıllı cep telefonu kullanıcıların abone oldukları veri paketi üzerinden çalışan bu “akıllı uygulamalar”, kota dahilinde kalındığında faturaya ekstra bir ücret getirmeden iletişim imkânı yöntemleri de sunuyor. Bunların başında akıllı cep telefonları üzerinden ücretsiz anlık yazışma olanağı sunan WhatsApp, mesajın yanı sıra internet üzerinden sesli görüşme yaptıran Viber, yine sesli görüşmenin yanında görüntülü görüşme hizmeti sunan Tango gibi uygulamalar bulunuyor. Google Voice, Türkiye’ye adım atmadan kısa bir süre önce yaygınlaşmaya başlayan Vtok adlı uygulama ise cep telefonları ile bilgisayarlar arasında iletişimi Gmail hesabı üzerinden kuran bir uygulama. 3G veya Wi-Fi üzerinden çalışabilen Vtok ile Gmail üzerinden anlık sohbet, mesaj ve görüntülü görüşmeyi cep telefonları ile sınırlı tutmadan, internete bağlı olan herhangi bir bilgisayar ile iletişim imkânı kurmaya imkanı veriyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın