Facebook Üye Sayısında Düşüş Başladı

Facebook Üye Sayısında Düşüş Başladı – Başlığa bakarak yanlış anlamayın her yıl belli sayıda üye sayısı ile artış gösteren Facebook git gide düşmeye başladı.

Reklamlar

Kuruluşundan bu yana büyük bir hızla büyüyen ve dünyanın en büyük sosyal ağ sitesi haline gelen Facebook, artık hızını kaybetti. Facebook’un hızını kesen şey ne?

687 milyon üyeye ulaşan Facebook, sosyal ağ konusunda dünyanın tartışmasız lideri. Ülkemizde de çok büyük ilgi gören sitede artık 7’den 70’e hemen herkesin bir profili var.
İlk kurulduğundan bu yana müthiş bir hızla büyüyen Facebook belli bir olgunluğa erişmiş gözüküyor. Elde edilen veriler de bunu gösterir nitelikte.

Inside Facebook adlı sitenin yaptığı araştırmaya göre, Facebook’a üye olan kişi sayısı her ay azalıyor.

Geçtiğimiz yıl Facebook’a tüm dünya çapında ayda ortalama 20 milyon kişi üye olurken, bu yılın Nisan ve Mayıs aylarında bu miktar sırasıyla 13,9 milyon ve 11,8 milyona düştü.

Facebook’un nüfus artış hızı giderek düşüyor

Doygunluğa Ulaştı
Uzmanlar bu düşüşü normal karşılıyorlar. Neredeyse 700 milyon üyeye varan sitenin artık doygunluğa ulaştığı belirtiliyor. Yani kısacası neredeyse Facebook’a üye olmayan kimse kalmadığı için hızda düşüş oluyor.

Üye sayısında en çok artış görülen ülkeler arasında Türkiye de var. Mayıs ayı itibariyle ülkemizde 28,2 milyon Facebook üyesi bulunuyor. Bu da 1 ay içinde %2,4’lük artış anlamına geliyor. En fazla artış ise %10 ile Brezilya’ya ait.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın