Google Adsense Hem Metin Hemde Resim Reklamları

Google Adsense Hem Metin Hemde Resim Reklamları KULLANMANIN YARARLARI – Bugün Google Adsense hakkında biraz bilgi edineyim dedim ve aklıma internette adsense için hangi reklamları kullanmanın daha yararlı olacağı gibi bir araştırma yapmak geldi. Çok enteresan ve ilginç sonuçlarla karşılaştım. Öylesine Google Adsense kullanıcıları hem resim hemde metin reklamları kullanmalıymış. İşte detaylar;

Reklamlar

Google Adsense Blog sayfasında yazan şu yazıyı sizlerle paylaşayım istedim.

FunCheapSF.com, San Francisco Körfez Bölgesi’ndeki ücretsiz veya uygun fiyatlı etkinlikleri bulmak için kullanılabilecek çevrimiçi bir kaynaktır. Kurucu Johnny Hayes, kısa bir süre önce sitesinin öyküsünü bizimle paylaştı ve gelirini (hem metin hem de resim reklamları/zengin medya reklamlarını etkinleştirerek) optimize etmek için kullandığı kolay ve etkili yolla ilgili bazı ipuçları verdi.

Inside AdSense: FunCheapSF.com nasıl ortaya çıktı?
Johnny Hayes: San Francisco’ya taşındığımda işsizdim ve yapacak pek fazla şey yoktu. Bu yüzden çok fazla boş vaktim vardı. Zamanımı şehirde yapılabilecek ucuz ve ücretsiz şeyleri arayarak harcıyordum ve 2003’ten itibaren etkinliliklerin haftalık listesini arkadaşlarıma e-postayla göndermeye başladım. Bundan haberdar olan ve e-posta listeme eklenmek isteyen arkadaşların sayısı arttı. Böylece, gerçek bir web sitesi yapmanın zamanının geldiğine karar verdim.

IA: AdSense’i kullanmaya nasıl başladınız?
JH: AdSense’i Mart 2007’de kullanmaya başladım. İlk çevrimiçi reklamcılık geliri kaynağımdı. Sitemdeki içerik gelişip trafik arttıkça, AdSense gelirim de arttı.

IA: Neden hem metin hem de resim reklamları/zengin medya reklamlarını etkinleştirmeye karar verdiniz?
JH: Birkaç ay önce AdSense’ten, metin reklamların gösterilmesini etkinleştirmediğimi ve yalnızca resim reklamları gösterdiğimi bildiren bir e-posta aldım.

Başlangıçta, okuyucularıma estetik açıdan daha çekici geleceğini düşünerek yalnızca resim reklamlar göstermeyi seçmiştim. Ancak, Google’ın söylediğine göre (ki bu bana da mantıklı geldi) resim reklamları kullanan çok sayıda reklamveren olsa da, özellikle metin reklamlar için teklif veren reklamverenlerin sayısı daha da fazlaydı. Yalnızca resim reklam gösterirsem, metin reklamları kullanan reklamverenleri açık artırmanın dışında bırakmış oluyorum. Ayrıca, metin reklamlar yalnızca, resim reklamlardan daha iyi teklif verilmesi durumunda sitemde gösterileceğinden, bunlara yer vermemek için bir neden yoktu.

Dolayısıyla metin reklamları denemeye karar verdim. Neredeyse hiç dezavantajı olmayan, gelirim üzerinde olumlu etki yaratabilecek, uygulaması kolay bir reklam biçimi olduğunu düşündüm.

IA: Sonuçlar nasıldı? Bu stratejiyi diğer yayıncılara tavsiye eder misiniz?
JH: Sitemde hem metin hem de resim reklamları etkinleştirdikten sonra gelirimde %51, ortalama eBGBM’de ise yaklaşık %60’lık bir artış oldu. Büyük etkisi olan kolay bir değişiklikti. AdSense’i kullanmak, reklamverenleri kendi başıma bulmak ve yönetmek gibi çok emek isteyen bir iş hakkında endişelenmek zorunda kalmadan, zamanımı iyi içerik yazmak, mükemmel bir site oluşturmak ve işimi büyütmek gibi yapmayı sevdiğim şeylere ayırabilmek anlamına geliyor. Yalnızca AdSense kodunu yerleştirdim ve bu konuda artık nadiren düşünmem gerekiyor.

Diğer yayıncılara hem metin hem de resim reklamlar seçeneğinin denemeye değer olduğunu söyleyebilirim. Kurulumu çok kolay. AdSense’in gönderdiği e-postadaki talimatları izlemem yeterli oldu ve yalnızca birkaç dakikamı aldı. Ayrıca, kanallar oluşturup reklamlarınızı izleyerek, özellikle hangi reklam konumlarınızın ve reklam türlerinizin iyi kazanç sağladığını öğrenmenizi ve bunları kullanmaya devam etmenizi öneririm.

Siz de Johnny gibi metin ve resim reklamları denemek istiyorsanız, birimlerinizi şimdi yükseltmek için burayı tıklayın!

•AdSense hesabınızda oturum açtıktan sonra, yeni AdSense arayüzündeki “Reklamlarım” sekmesini tıklayın.
•Tüm reklam birimlerini seçin
•”İşlemler” açılır menüsünde, reklam türünü “Metin ve Resim reklamlar/zengin medya reklamları” olarak düzenleyin
•AdSense performansınız üzerindeki etkiyi izlemek için özel kanallar oluşturun

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın