Facebook Soru Menüsü Nedir Nasıl Kullanılır

Facebook Soru Menüsü Nedir – Facebook Soru Menüsü Nasıl Kullanılır – İnternetin en büyük sitelerinden biri haline gelen Facebook için duraksamak bir seçenek değil. Site 500 milyon üyesi ve milyar dolarlara varan bütçesine karşın, en ufak rakibini bile ezip geçmek için çalışmalarını sıklaştırıyor.

Reklamlar

Formspring Ölüyor mu?

Bu hafta içerisinde en büyük sistem değişikliğini aktif hale getiren Facebook, en son formspring.me’in ölüm ilanını yayınlamış oldu.

Facebook Soru (questions) sistemiyle birlikte, kullanıcılarım formspring.me kullanmadan bir birlerine anket yapmasını sağlayan sistemi nasıl kullanacağınızı biliyor musunuz? İşte bu konuda size ışık tutacak olan rehberimiz.

Soru Menüsüne Ulaşmak
Bu yeni özellik normalde standart olan bir pencereye eklendiği için onu hemen görmeniz mümkün olmayabilir. Arama çubuğunun altında bulunan paylaş sekmesine gelin burada yeni eklenmiş olan soru kısmını göreceksiniz.
Buraya tıklayarak işlemlere başlayabilirsiniz.

Soru Yöneltmek
Ulaştığınız bu ekranda aynı ileti yollar gibi soru yazabiliyorsunuz. Buraya istediğiniz soruyu eklemeniz mümkün. İsterseniz hangi restorantın daha iyi olduğunu, isterseniz ise popüler filmleri sormanız mümkün.

Bu soruyu listenizdeki herkes görecek. Cevaplandığı zaman ise onların duvarında da gözükecek.

Anket Oluşturmak
Bu ekranda ise anket oluşturmak için şıklar ekleyebilirsiniz. Bunu yapmak için anket şıkları adlı bölüme tıklayın. Karşınıza gelen boşlukları istediğiniz kadar artırmanız mümkün.

Buraya istediğiniz şıkları yazın. Şıklar konusunda Facebook esnek davranmış. İsterseniz bir grubu, ya da arkadaşlarınızı da şıklara ekleyebiliyorsunuz.

Bu şıktaki link’e tıklayan kişi ise arkadaşınız profilini ya da grubu görebiliyor. Herkes şık ekleyebilsin derseniz, soruya cevap verenler de buraya şık ekleyebiliyor. Daha sonra soru sor diyerek bu anketi yayınlayabilirsiniz.

Arkadaşlarınızın Cevapladığı Sorulara Bakmak
Bu işlemi gerçekleştirmek için arkadaşınızın profilinde bulunan sorular sekmesine tıklayın. Karşınıza onun cevapladığı tüm anketler ve sorular gelecek. Bu soruları siz de cevaplayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın