Facebook Çin için Farklı Bir Çalışmamı Yapacak

Facebook Çin için Farklı Bir Çalışmamı Yapacak – Facebook biliyorsunuz Çin’de yasaklı siteler listesinde ve bu yasağı delmek için çözüm yolları arıyor. Ama çözüm yolları kendi alan adı ile kapanmış gibi görünüyor fakat başka bir alan adı ile Çin’in büyük portallarından birisi ile anlaşarak çözüm bulacağa benziyor. İşte ayrıntılar;

Reklamlar

Crampton’un aktardığına göre Çin hükümetinin engellemelerinden nasibini alan (halen engelli) Facebook, farklı bir işbirliği ile Çin pazarına giriyor. Crampton, Sina’nın Twitter benzeri servisinde servisinde paylaşılan bir bilgiyi kaynak gösteriyor.

Hu YanPing’ın paylaştığı güncellemeye göre Facebook, büyük bir Çinli internet portalıyla anlaşma imzalamış. Açıklamada Facebook.com’dan bağımsız bir portaldan bahsedilirken bu gelişmenin Çin’de nasıl bir ses getireceği de tartışılıyor.

DDCI adlı danışmanlık şirketinin genel müdürü olarak görünen YanPing’in bu açıklaması oldukça ses getirmişe benziyor. Konu halen tartışılmaya devam ediyor ve gördüğüm kadarıyla haber henüz ABD’li bloglara yeni ulaşıyor.

Halen Facebook’tan bir açıklama yapılmış değil. Facebook’un başka bir isim altında hizmet vermesi kulağa pek hoş gelmese de, 1 milyar 300 milyon Çinli’nin özel olduğunu ve Çin hükümetinin yabancı servislerle biraz problemli olduğunu kabul etmek gerekiyor.

Facebook’un üye sayısının şu anda 650 milyonu aştığı tahmin ediliyor. Çinli kullanıcı sayısı da 400 bin’e yakın görünüyor. Yani Facebook’u Çin’de büyük bir potansiyel bekliyor.

Son haberler Facebook’un ortağının Baidu olacağı yönünde. Bloomberg de aynı noktaya işaret ediyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın