R10 Sandbox mu Yedi

R10 Sandbox mu Yedi – R10 webmaster forumunda bir tartışma almış başını gidiyor sanboxa yakalandı diye. Ben r10’un sandboxa yakalandığını düşünenlerden değilim ve yakalansa bile kısa sürede bu sorun düzelecektir.

Reklamlar

Yurt dışındaki kullanıcıların girememesinden dolayı kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum. Kısa süre içerisinde de düzelecektir. Zaten r10 webmaster arkadaşların kendi kendilerine yazdıkları makalelerle ve internetteki haber sitelerinden aldığı haber alıntıları ile büyüyen bir site.

Düşünelim ki tam tersi bir durum oldu ve R10 Google tarafından cezalandırıldı ve uzun bir süre siteye Google yasak koydu. Bu durum r10 açısından hiçte iyi olmaz çünkü kullanıcılarının %70’i Google tarafından gönderilen bir site.

Uzun sürerse bu durum r10 için fazla söylenecek söz kalmaz ve sıralamalarını kullanıcılarının kafasındaki yerini kaybeder ve uzun sürede kendine gelemez.

Bir kaç kişinin tekeline girmiş ve kurallara uyulmadan yapılan banlamalar ile zaten bir çok kişi r10 tarafından haksız yere uzaklaştırıldı. Öyle tahmin ediyorum ki daha çok yeni yazmaya başlayan acemi arkadaşlar r10’da paylaşımlarda bulunuyorlar artık.

Daha öncede söylemiştim ben yinede tekrar edeyim. Kendi Webmaster forumunda link satışlarının yasak olduğu söylendiği halde link satışına olanak sağlayan bir sitenin zaten Google tarafından çok daha önce cezalandırılması gerekirdi. Her ne kadarda Webmaster kendisi link satışından sorumlu isede bu işe yardım eden 3. taraf sitelerinden bundan ceza almaları gerekiyor bence.

Bu konuya dikkat etmesi gerekir bence r10 sitesinin. Ama yinede belirteyim r10 Google tarafından ceza yemiş gibi görünmüyor.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın