Microsoft: Google yasa dışı yöntemler kullanıyor

Microsoft: Google yasa dışı yöntemler kullanıyor dedi – Google hakkında şikayetçilerin sayısı hızla artmaya devam ediyor. Bu defada en büyük rakibi microfot şikayette bulundu.

Reklamlar

Microsoft, Google’ı yasa dışı işler yapmakla suçladı; araya YouTube’u sıkıştırmayı da ihmal etmedi!

Dünyanın en büyük arama motoru olan Google’dan şimdi de Microsoft şikâyetçi. Avrupa Heyeti’ne resmî bir şikâyette bulunan Microsoft, Google’ı arama ve reklamcılık konusunda çeşitli yasa dışı yöntemler kullanmakla ve bu sayede pazar payını artırmakla suçluyor.

Microsoft’un tuttuğunu koparan avukatı Brad Smith, yazılım dünyasının devleri arasında olan davalara bakmasıyla ün kazanmış, ne dediğini bilen bir avukat, hâliyle bu davaya da o bakıyor.

Microsoft’un Google’dan neden şikâyetçi olduğunu açıklamak için kendi blog’unda yazan Smith, Google’ın YouTube’u satın almasından sonra aramaları kendi istediği gibi yönlendirdiğini iddia ediyor. Ayrıca diğer bir suçlama da, YouTube’un Windows işletim sistemli akıllı telefonlar tarafından düzgün bir şekilde görüntülenememesinin Google tarafından kasıtlı olarak yapıldığı yönünde.

Smith, son olarak da Google’ı reklamcılık servisinde bulunan reklamlara ait kısıtlı reklam bilgisi vermesinden dolayı suçladı.

Bakalım bu şikayetler nasıl sonuçlanacak?

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın