Google +1 Button Beğen Tuşu

Google +1 Button Beğen Tuşu – Google yeni uygulaması ile karşımızda yine. Her zaman yeni uygulamalar ile karşımıza çıkan Google yine bizi şaşırtmaya devam ediyor.

Reklamlar

Hoşumuza giden bir mesaj iletisi, haber, müzik, video, resim vs. olduğunda Facebook’un ‘beğen’ (like) tuşunu kullanıyoruz ki çevremizdeki insanlar da bizlerin neler beğendiğini görsün ve bu şekilde paylaşım artsın diye.

Aslında bu tuşun işlevi internette yer alan bütün web sitelerininFacebookile uyumlu hale getirilmesinden ibaret . Yani Google’ın içerik aramak için yüksek meblağları bu işe yatırmasına karşılık Facebook’un tek bir tuşu Google’ın yapmak istediğini daha kısa sürede ve hızlı şekilde gerçekleştirebiliyor. Bu durum Facebook’un dişli bir rakip olduğunu Google’a karşı kanıtlaması anlamına geliyor.

DünGoogleçok önemli bir adım atarak bu durumu tersine çevirmek için yeni bir özellik geliştirdi. Facebook’un ‘like’, Twitter’ın ‘tweet’ butonunun Google’da hayat bulmuş yeni hali +1 (plus one) karşınızda! Tıpkı ‘Like’ tuşunda olduğu gibi +1 özelliğini kullanıcılar google.com üzerinden yaptıkları arama sonuçlarını ve reklamları, Google sohbet bağlantılarıyla, Google rehberinde yer alan kişilerle, Google Buzz ve Reader’da takip ettikleri kişiler ile paylaşabiliyorlar. Google, Google profillerinin daha aleni hale gelmesi için ileride hayata geçirmeyi planladığı Google Circles’da da bu özelliğe yer vereceğini belirtti.

Google’ın ‘Google Experimental’ sayfasını ziyaret ederek, +1 deneyimine siz de katılabilirsiniz. Bunun için ‘Join this experiment’ butonuna tıklamanız yeterli. Ancak yetkililer arama sonuçlarında +1 tuşunu görmenin zaman alabileceğini ve yenilik yapıldığı zaman da ortadan kaybolabileceğini ifade ettiler. Bu özelliği aktif hale getirdiğiniz zaman google arama sayfasını bu şekilde göreceksiniz:

google search 1 Googleın Like Tuşu Karşınızda: +1

+1 özelliğini kullandığınız zaman sizin isminiz linkle bağlantılı olarak aramalarda, reklamlarda, web üzerinde görülebilir hale gelecek ki bu Google’ın profillleri alenileştirme düşüncesinin bir parçası bu. Hatta Google profil’de yer alan +1 sekmesinde de sizin tıklamış olduğunuz akışların listesine ulaşabileceksiniz.

Gelecekte ‘like’ ve ‘tweet’ butonları kadar çok tutacağına inandığım +1 özelliğinin geliştirilmesinin arka planında yatan fikir, daha iyi arama sonuçları elde etmek. Bunu elde ederken de özelliğin verilerinin doğrudan hakim pazar payına etkisini arttırmak.

TNW sitesinin Google’ın Global İletişim ve Kamu İşleri Müdürü Jim Prosser ile yaptığı görüşmede, +1’in özellikle reklamcılar için oldukça faydalı olacağı, +1 istatistiki sonuçlarının da anonim bir şekilde AdWords’e sunulacağını belirtildi. Görünen o ki, markalar Facebook üzerinden görmeye alışık olduğumuz ‘şu kadar insan bizi beğendi’ özelliğini yeni bir platforma taşıyabilir. Hatta +1’in Google aramalarını da içermesi reklamverenler için beğen tuşundan çok daha güçlü ve etkili olmasına neden olacaktır.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın