Google Knol Nedir

Google Knol Nedir – Google yakında yeni bir hizmetini daha yayına sürmeye hazırlanıyor. Google Knol adındaki bu uygulama ile Wikipediaya rakip olmaya hazırlanan Google’ın ilk başlarda işi oldukça zor.

Reklamlar

Bu Servis ile Yapabilecekleriniz;

Özellikleri:
Gelişmiş HTML editörü.
Yazıları lisanslayabilirsiniz.
Google Adsense ile yazılarınızdan para kazanabilirsiniz.
Makale yazımında yardım almak için arkadaşlarınızı davet edebilirsiniz.
Kimliğinizi bir kredi kartı ya da telefon ile doğrulayabilirsiniz.

Daha önce beta testi sunulan Google’ın, Wikipedia sitesine rakip olmak istediği Knol, nihayet kullanılabilir vaziyette. Henüz yeni olduğu için daha önünde uzun bir yol olan Knol, arkasında Google gibi bir dev ile bu işi başarabilir mi bilemeyiz. İsterseniz biraz ayırıcı özelliklere bakalım.

İlk olarak; Knol da makale oluşturmak Wikipedia da olduğu gibi kolay değil. Yazı yazabilmek için yetki verilmiş bir ekipten olmanız gerekiyor. Kullanıcıların herhangi bir yazıda değişiklik yapma şansı var, ancak bu öncelikle yetkililerin onayından geçiyor. Wikipedia ile ortak yönleri fazla olan Knol, sitede barındığı makalelerin en iyilerini seçip kullanıcıya sunacak. Yani 4 yazıdan sadece bir tanesi sitede yayımlanacak.

Ayrıca Knol da yayımladığınız makalelerin içerisine AdSense kodlarını koyarak, reklam alanı yaratabilir ve gelir sağlayabilirsiniz. Google bu sayede Knol’a daha fazla kullanıcı cekmeyi planlıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın