Moody’s ispanyol bankalarına düşük not Verdi

Moody’s ispanyol bankalarına düşük not Verdi – İspanyol bankaların notları düşürürken bazı çevreler bunu normal karşıladı ve olağan bir durumdu yorumunda bulundular.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, 30 İspanyol bankası ve tasarruf sandığının kredi notlarını düşürdü.

Reklamlar

Moody’s, İspanyol finans sistemi içinde ağırlıklarının az olmasından dolayı 30 bankanın notunu düşürürken, bu bankaların ciddi yeniden yapılanmaya gitmeleri gerektiği tavsiyesinde bulundu. Etkilenen İspanyol bankalarından 7’sinin 1 basamak, 15’inin 2 basamak, 5’inin 3 veya 4 basamak kredi notunun düşürüldüğü, Banco Pastor, CatalunyaCaixa, Banco de Valencia bankalarının ise uzun vadede kredi notunun en alt düzeye kadar gerilediği bildirildi.

Moody’s’in açıklamasında kredi notu düşürülmesinden İspanya’nın 3 büyük bankası BBVA, Santander ve Caixa’nın etkilenmediği, bunların ”Aa2” de kalmaya devam ettikleri ifade edildi.
Uzmanlar, yaklaşık 2 hafta önce İspanya’nın kredi notunun Aa1’den Aa2’ye indirilmesinin ardından Moody’s’in 30 İspanyol bankasının notunu düşürmesini ”normal” olarak değerlendirerek, bunun iç piyasaya pek etkisinin olmayacağını söylediler.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın