Çiftçiye 638 milyon lira destek verilecek

Çiftçiye 638 milyon lira destek verilecek – Çiftçilere müjde diyebiliriz çünkü 25 Mart’tan itibaren 638 milyon lira destek veriliyor.

Çiftçilere, sertifikalı tohumluk kullanımı, sertifikalı fidan desteği, çay prim desteği, hububat bakliyat desteği, anaç sığır desteği, yem bitkileri desteği ve bombus arıları desteği olmak üzere, 25 Mart tarihi itibarıyla toplam 638 milyon lira ödeme yapılacak.
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, tarımsal destekleme ödemelerinin 25 Ocak’ta başladığı hatırlatıldı ve 25 Mart’ta da 638 milyon liralık destekleme ödemesi yapılacağı belirtildi. Açıklamada ayrıca, nisan ayının ilk haftası içinde; fındıkta alan bazlı destek kapsamında, 325 bin çiftçiye 707 milyon lira ödeme yapılacağı, böylece bu dönemde toplam ödemenin 1 milyar 345 milyon liraya ulaşacağı kaydedildi.

Reklamlar

Öte yandan AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan da 81 ili kapsayacak şekilde çiftçilere yeni hibe desteği verileceğini söyledi. Yazılı bir açıklama yapan Çalışkan, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü tarafından uygulanan Kırsal Kalkınma Yatırımlarını Desteklenme Hibe Programları çerçevesinde, Resmi Gazete’de yeni bir tebliğin yayınlandığını hatırlattı. Tebliğin, tarımsal ürün işleyecek, depolayacak ve paketleyecek yeni tesislerin yapımını teşvik etmeyi kapsadığını belirten Çalışkan, “Tebliğ, ayrıca mevcut tesislerin kapasite artırımını, teknoloji yenilemesini de desteklemektedir. Yine alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların kurulmasını, alternatif enerji kaynaklarından jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesislerine de hibe desteği verilmesini sağlamaktadır. Ayrıca keçi, koyun ve manda gibi sabit yatırım gerektiren hayvancılık projeleri de destek kapsamına alınmıştır.” dedi. Hibe programından gerçek ve tüzel kişiler faydalanabilecektir. Hibe programından faydalanmak isteyenlerin 9 Mayıs 2011 tarihine kadar tarım il müdürlüklerine başvurmaları gerekiyor.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın