Wikileaks: CHP ile ilgili Belgeler Buyrun

Wikileaks internet sitesinde CHP ile ilgili Amerikalıların gizli belgeleri de yayınlanmış.. İşte Ayrıntılar;

Reklamlar

WikiLeaks sitesinin açıkladığı gizli belgelerde ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin CHP için “bir avuç gürültücü elitist” ifadelerini kullandığı, dönenim CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelttiği eleştirilerden de “alışılagelmiş sızlanmalar” olarak söz ettiği ortaya çıktı.

‘CHP: BİR AVUÇ GÜRÜLTÜCÜ ELİTİST’
WikiLeaks sitesinin açıkladığı ABD’nin Ankara Büyükelçiliği tarafından 30 Aralık 2005’te “gizli” ibaresiyle gönderilen “İki yıllık iktidarın ardından Erdoğan ve AK Parti” başlıklı belgede AKP iktidarının 2 yılı değerlendirilirken CHP hakkında kullanılan ifadeler dikkat çekiyor. Belgede CHP’den “bir avuç gürültücü elitist” olarak söz ediliyor.

‘PARLAMENTONUN ÜÇTE İKİSİ ERDOĞAN’IN ELİNDE’
Belgede şu ifadeler yer alıyor: “Erdoğan, parlamentonun üçte iki çoğunluğunu elinde bulunduruyor. Merkez soldaki Anamuhalefet CHP, bir avuç gürültücü elitistten fazlasını oluşturmuyor. Şu anda Erdoğan’ın belagattaki baskınlığı ve merkez sağ çoğunluğun kalplerindeki sosyal sorunlar hakkındaki tartışmaları kontrolü; diğer parti liderlerinin siyasi iflasları ile siyasi partiler ve seçim yasalarının namuslu ve yeni adayların siyasete girmesi üzerindeki boğucu etkisi yüzünden geniş çaplı bir siyasi alternatif bulunmuyor.”

‘ÇAYLAK OKUL ÇOCUKLARI’
CHP için belgede İngilizce “a bunch of elitist ankle-biters” ifadesi kullanılıyor. Bu ifade İngilizcede “çaylak okul çocukları, paçadan düşmeyen küçük köpek sürüsü, yeteneksiz ama hırçın futbolcu” anlamlarında da kullanılabiliyor.

‘ALIŞILAGELMİŞ SIZLANMALAR’
Belgede ayrıca, dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın Başbakan Erdoğan’a yönelttiği eleştirilerden “alışılagelmiş sızlanmalar” olarak söz ediliyor. Belgede, “CHP Genel Başkanı Baykal, eski büyükelçi Gündüz Aktan ve siyaset bilimci Hasan Ünal gibi üst düzey muhalifler Erdoğan’ı sert bir şekilde eleştirmeyi sürdürüyorlar. Ancak bunlar, onların alışılagelmiş sızlanmaları” ifadeleri yer alıyor.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın