Sitenizde Bunları Sakın yapmayın

Arkadaşlar Google uyarıyor. Bunları bunları yapmazsanız bende sizi ve sitenizi severim iyi yerlere taşırım diyor. Bakın neymiş o kaçınılması gereken hareketler;

Reklamlar

Sayfanızı anahtar kelime listeleriyle doldurmayın, sayfaları “gizlemeye” çalışmayın veya “sadece tarayıcılara yönelik” sayfalar koymayın. Sitenizde, ziyaretçilerinizin görmesini istemediğiniz sayfalar, bağlantılar veya metinler varsa, Google bu bağlantıların ve sayfaların aldatıcı amaçlarla hazırlandığını varsayar ve sitenizi yok sayar.

Kendinizi bir arama motoru optimizasyon hizmeti satın almak zorunda hissetmeyin. Bazı şirketler, sitenizin Google’ın arama sonuçlarında ilk sıralarda yer alacağı “garantisini vermektedir”. Yasal danışmanlık firmaları sitenizin akışını ve içeriğini geliştirirken, diğerleri arama motorlarını kandırmaya çalışarak aldatıcı taktikler kullanırlar. Alanınız, söz konusu aldatıcı hizmetlerden birine üye olduysa dikkatli olun. Alanınızın dizinimizde yasaklanmasına neden olabilir.

Önemli adları, içeriği veya bağlantıları görüntülemek için görseller kullanmayın. Tarayıcımız, grafiklerde yer alan metinleri tanımaz. Sayfanızdaki ana içerik ve anahtar kelimeler normal HTML kullanılarak biçimlendirilemezse, ALT özniteliklerini kullanın.

Bir sayfanın, farklı URL’ler altında birden fazla kopyasını oluşturmayın. Pek çok site sayfaların, ilgili bol resimli sayfalar ile aynı içeriğin yer aldığı salt metin veya yazdırılabilir sürümlerini önerir. Tercih ettiğiniz sayfanızın arama sonuçlarımıza eklenmesini sağlamak için, bir robots.txt dosyası kullanarak yinelenen kopyalarınızı örümceklerimizden uzak tutmanız gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın