Nokia N8 Fiyatı Özellikleri

Nokia N8 Fiyatı Özellikleri – Bu sayfamızda Nokia N8 Cep telefonun fiyatı ve özellikleri hakkında bilgiler bulacaksınız. Ayrıca Nokia N8 resimleride sayfamızda olacaktır..

Reklamlar

N8 teknoloji marketlerinde vergiler dahil yaklaşık 1000 TL fiyatla satılıyor.

ARTILAR
– 12 MP Kamera
– HD video kaydetme
– Şık ve sağlam alüminyum kasa
– Kapasitif çoklu-dokunmatik ekran
– HDMI çıkışı

EKSİLER
– Symbian’ın kullanım zorluğu
– Menülerin karışıklığı
– Rakiplere göre yavaş işlemci
– Sosyal ağ entegrasyonu zayıf
– Rakiplere göre uygulama sayısı az

SONUÇ
Nokia’nın şimdiye kadar ürettiği en iyi akıllı telefon olma özelliğini taşıyan N8, Symbian’ın getirdiği olumsuzluklar bir kenara bırakıldığında 12 MP’lik kamerası ile öne çıkıyor.

Teknik Özellikler
İşletim Sistemi:Symbian^3
Kamera:12 MP Carl Zeiss + Xenon flaş
İşlemci:680 MHz ARM 11
Ekran:3.5 inç AMOLED kapasitif dokunmatik
Depolama:16 GB + 32 GB miniSD kart eklenebilir
GPS / Ücretsiz Harita:Var
Bluetooth 3.0:Var
3G Desteği:Var
Wi-Fi:Var
Ağırlık:135 gram

Symbian’ın akıllı telefon kullanıcıları arasındaki kötü şöhreti bu yeni versiyon ile azalsa da tamamen bitecek gibi görünmüyor. Gelgelelim N8’in en göz kamaştırıcı özelliği olan 12 MP’lik Carl Zeiss lensli kamerası ve Xenon flaşı, N8’i şimdiye kadar hiçbir cep telefonunun ulaşamadığı bir noktaya taşımaya yetiyor. Bir N8 sahibi olanların yanında kesinlikle bir kompakt fotoğraf makinesi taşımaya ihtiyacı yok. Ayrıca 720p çözünürlükte HD kalitesinde video da çekebileceğiniz N8 tam anlamıyla bir multimedya makinesi olarak tanımlanabilir. N8’in daha yüksek performanslı bir hoparlörü olsaydı daha iyi olurdu ama telefonla birlikte gelen kulakıklar gayet kaliteli ve yeni bir kulaklık alma ihtiyacınızı ortadan kaldırıyor.

Fotoğraf ve video çekimi için ayrı bir tuş bulunması işlevselliği artırırken aynı şeyi telefonun ön yüzünde bulunan tek tuş (Home) için söyleyemiyoruz. Öyle ki, ana menüye ulaşmak için kullandığımız bu tuşa telefonu tek elle kullanırken basmak bile fiziksel olarak insanı zorlayabiliyor.

Telefonun üst kısımdaki 3.5 mm kulaklık girişi ve HDMI bağlantı çıkışı da N8’in bu iki güzel özelliğini rahatça kullanmamızı sağlıyor. Özellikle HDMI destekli bir televizyonda N8’in içendeki fotoğraf ve videoları izleyebilmek büyük avantaj. Bu iş için ekstra kablo almanıza da gerek yok, N8’in kutusundan çıkan kabloyu kullanabilirsiniz.

N8’in AMOLED teknoloji ile üretilmiş 3.5 inçlik ekranı 16.7 milyon renk desteği ile tatmin edici seviyede bir görüntü kalitesi sunuyor. Ekran çözünürlüğü ise 640 x 360 piksel olarak karşımıza çıkıyor. Çoklu dokunmatik desteği ve tepki performansı ile de sınıfı geçiyor. Ekran aydınlatması ise ön yüzde bulunan bir sensör yardımıyla otomatik olarak ayarlanıyor.

N8’in 16 GB dahili depolama alanına ek olarak bir miniSD hafıza kartı ile 32 GB eklemek mümkün. GPS, Wi-Fi ve Bluetooth 3.0 desteği de N8’de mevcut. İlginç bir özellik olarak radyo dinlemenin yanı sıra N8’i yakın çevrenize radyo yayını yapmak için de kullanabiliyorsunuz.

Sosyal ağlar ve Ovi Store ne durumda?
N8’in eleştiri aldığı önemli noktalardan birisi de sosyal ağlarla yeteri kadar uyum sağlamamış olması. Tamam, Facebook ve Twitter’a girebiliyoruz ama sosyal ağ entegrasyonu sadece bu demek değil. Diğer konu da Nokia’nın uygulama dükkanı Ovi Strore’un hala rakip uygulama dükkanlarına göre daha az içerik sunuyor olması. Bunula birlikte Ovi Store’un her geçen gün büyümekte olduğunu da söyleyelim.

N8’de eleştiri alan konulardan bir tanesi de rakip akıllı telefonlarda 1 GHz’lik işlemciler standart hale gelmişken 680 MHz hızında ARM 11 işlemcisinin kullanılıyor olması. Aynı anda çok sayıda uygulamayı çalıştırdığınızda zaman zaman takılmalar yaşayabiliyorsunuz. Arka kapak sadece vidalar söküldüğünde açılabildiği için pili söküp takmak gibi bir işlem de yapamıyorsunuz. Telefon donduğu anda açma/kapama tuşu da çalışmadığı için beklemekten başka yapacak bir şeyiniz kalmıyor.

N8’in şimdiye kadar bir cep telefonda bulunan en yüksek performanslı kameraya sahip olmasının yanı sıra Nokia markalı akıllı telefonların da en iyisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Bununla birlikte Symbian’ın getirdiği kullanılabilirlik sorunları, Ovi Store’un rakiplerine göre daha az seçenek sunması ve bazı uygulamalarda (rakiplere göre) hissedilen yavaşlık N8’in eksilerinden birkaçı. Nokia’nın akıllı telefon pazarını üst düzey bir modelle sallamasını bekleyen pek çok kişi için N8 yeterli bir cevap olmayacaktır. Bunula birlikte şimdiye kadar gördüğümüz en iyi Nokia modeli olması ve muhteşem 12 MP’lik kamerası ile N8’in önemli bir kullanıcı sayısına ulaşması muhtemel.

N8 teknoloji marketlerinde vergiler dahil yaklaşık 1000 TL fiyatla satılıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın