En Akıllı Nokia Cep Telefonları

En Akıllı Nokia Cep Telefonları – Sizlere bu yazımızda Nokia’nın yeni çıkardığı en akıllı cep telefonu modellerini tanıtacağız. Henüz telefon almadıydasınız yada almayı düşünüyorsanız bu telefonlara bakmayı ihmal etmeyin..

Reklamlar

Olli-Pekka Kallasvuo’nun yerine Microsoft’tan transfer edilen Stephen Elop’un yeni CEO olarak göreve başlamasına az bir zaman kala akıllı telefonlardan sorumlu Anssi Vanjoki de görevi bırakacağını açıkladı.

Yönetim kadrosundaki köklü değişim sürerken Nokia World 2010 etkinliğine 3 yeni Nokia modeli damgasını vurdu.

İlk model olan Nokia E7’nin, kızaklı bir klavyesi bulunuyor ve Symbian 3 işletim sistemine sahip. 4 inçlik AMOLED dokunmatik ekran oldukça iddialı görünüyor. Ayrıca E7 ile 720p çözünürlükte video kaydedebiliyorsunuz. 8 MP kamera ve 16 GB dahili depolama alanı ile de göz dolduran E7 Nokia’nın en gelişmiş akıllı telefonu olarak pazarda kendine yer arayacak.

Etkinlikte duyurusu yapılan diğer modeller ise C6 ve C7. İlk olarak C6’dan biraz bahsedelim. Facebook ve Twitter ile tam entegre olan C6’da 3.2 inç boyutunda AMOLED dokunmatik ekran bulunuyor. Dahili bellek miktarı 340 MB ve telefon 2 GB microSD kart ile birlikte satılıyor. Dış görünüş olarak olarak oldukça şık duran C6’nın 8 MP kamerası bulunuyor ve 720p çözünürlükte video kaydı yapabiliyor. Modelin resmi adının da C6-01 olduğunu belirtelim.

C7 ise C6’dan biraz daha yumuşak hatlara sahip bir akıllı telefon. C6’nın teknik özelliklerinin hemen hemen aynısına sahip olan C7’nin en büyük farkı dahili depolama alanının 8 GB olması ve 32 GB’lık bir hafıza kartı ile bu değerin 40 GB’a kadar çıkarılabiliyor olması. Bir de C6’nın 3.2 inçlik ekranının yerini C7’de 3.5 inçlik bir ekran alıyor.

Her iki modelde de Clear Black Display denen yeni bir teknoloji kullanılmış. Böylece yüksek kontrast oranı ve tam siyah görüntü hedefleniyor.

Akıllı telefon pazarında uzun süredir istediği başarıyı yakalayamayan Nokia, kendi geliştirdiği Symbian işletim sisteminde ısrar ederek çıkardığı bu 3 model ile akıllı telefon pastasından payına düşeni almayı hedefliyor. Özellikle iPhone, BlackBerry ve GalaxyS gibi pahalı modellerin arasında daha düşük fiyatlarla alıcı bulmaya çalışacağı öngörülen yeni Nokiaların 1-2 ay içinde piyasada olması bekleniyor.



Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın