Google araması Hız Sınırını Aşacak

Google yakında uygulamaya koyacağı yeni arama teknolojisi sayesinde bizlerin Google üzerinde daha hızlı dolaşmasını ve interneti daha hızlı gezmemizi sağlayacak.. Kısaca elma diye bir kelime ararken el ile ilgili sonuçları anında önünüze dökecek sonra elm yazdıgınızda tekrar sonuçlar görünecek elma dediğinizdede yine sonuçlar görünecek. Buradaki önemli nokta enter tuşuna henüz basmamız olmamız.. İşte ayrıntılar;

Reklamlar

Dünyanın en çok kullanılan arama motoru Google, arama terimi yazıldığı anda sonuçları sayfada gösteren yeni ve hızlı bir uygulamayı test ediyor. Kullanıcılar bu sistem sayesinde, ‘ara’ (search)’e tıklamadan istenilen terim ile ilgili sonuçları anında görebilecek.

İngiltere’deki bir arama motoru optimizasyonu (SEO) Rob Ousbey’in yayınladığıvideogörüntülerine göre, Google, arama terimi daha yazılırken sonuçları sunmayı ve yazdıkça değiştirmeyi sağlayan deneyler üzerinde kafa yoruyor.

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmayan Google, çıkan haber üzerine “terim yazılırken sonuçlandırma” teknolojisi üzerinde çalıştıklarını doğruladı.Googleyetkilileri, TechCrunch’a yaptığı açıklamada, sistemin henüz test aşamasında olduğunu, 50 – 200 arama deneyi yürüttüklerini duyurdu.

Google, buteknolojisayesinde, terim daha yazılırken listelenen “arama önerileri” teknolojisinin bir adım daha önüne geçmeyi amaçlıyor. Google CEO’su Eric Schmidt, geçtiğimiz günlerde The Wall Street Journal’a yaptığı açıklamada, “Aslında insanların, Google’ın onların sorularına yanıt vermesini istediğini düşünmüyorum. İnsanlar Google’dan, bir dahaki adımlarının ne olması gerektiğini söylemesini istiyor” ifadelerini kullanmıştı. Aşağıdaki video size olayı daha detaylı şekilde anlatacaktır izleyin..

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın