Google Arama Sonuçları Değişiyor

Google gelişen teknolojiye ayak uydurmak ve insanlara daha iyi özgün içerikleri sunmak adına arama sonuçlarında değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Google Pagerank güncellemesinin bu kadar gecikmesinin sebebide bu olarak gösterilmekte. İşte Google Arama sonuçları için yeni haberler;

Reklamlar

Google’ın Webmaster Central Blog’da yer verdiği bilgilere göre arama algoritmasında önemli bir değişiklik gerçekleşti.

Bu değişikliğin kullanıcılara bir siteden daha fazla sonuç bulmakta yardım edeceği aktarılıyor. Aslına bakılırsa bu, arama motoru üzerinden yapılan aramaların büyük sitelerden daha fazla sonuç sunması anlamına geliyor.

PageRank’ı yüksek olan ve önemli bir konuma sahip olan siteler daha da önde çıkarken, küçük sitelerin geri plana düşmesi bekleniyor. Tabi bu durum, küçük site sahiplerini bir hayli kızdıracak.

Aynı şekilde bu değişiklik spam sitelerini de vuracak. İçerik kopyalayarak hit almaya çalışan sitelerin iyice geri plana itilmesi mümkün. Ancak küçük sitelerin de kötü etkilenmesi konusu şu anda tartışılıyor. Böyle bir durumun, Bing’in elinde koza dönüşebileceği endüstri analizcilerinde konuşulanlar arasında yer alıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın