Google İnsan Aklını Okumaya Hazırlanıyor

Bu nasıl olur demeyin Google gelecek için projelerini ve hedeflerini açıklarken insanların akıllarını okumayıda seçti. İşte ayrıntılar;

Reklamlar

Kullanıcıların Google sunucularında yer alan takvim ve etkinlik planları, yapılacak iş listeleri bir araya gelerek zaman kazandıracak.

Nasıl mı? Alışveriş listesine bakıp, kullanıcıya boş vaktinde yakınlardaki bir dükkanın yerini gösterecek olan, ’Bak almak üzere işaretlediğin eşya şu mağazada var, şimdi 45 dakika boş zamanın var. Gitmek istersen bu dükkanın yolu da şöyle: 100 metre yürü, sola dön 200 metre ileride’ diye hatırlatma yapacak.

Daha da ötesinde eşinin doğumgünü gelen ve ona bir hediye alacak olan bir adam örneği veriyor Singhal. iPad için 3 hafta bekleme süresini, adamın arkadaşının blog sayfasından görerek kullanıcıyı çok daha önceden uyarıp haberdar edecek bir sistemden bahsediyor.

Bu açıklama Google’ın hayatın her alanında, hayatın kendisine entegre hizmetler sunacağını ve aranacak olan bilgiyi daha aranmadan, uygun zamanda sunacak hale geleceğini gösteriyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın