Smile ADSL Google’a Ait Bazı Servisleri Kapattı

Smile Adsl Google’un bazı servislerine mahkeme tarafından yasak konmasından sonra kendisi de bir duyuru yaptı. İşte o Duyuru;

Reklamlar

“3 Haziran 2010 tarihinde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı’ndan tüm internet servis sağlayıcılara iletilen duyuru ile, yasal nedenlerden dolayı Google ‘a ait bazı servislere erişimin kapatılması kararı alınmıştır. Bu durum Google analytics, maps, translater gibi tüm dünyada ve ülkemizde yaygın olarak kullanılan diğer servislerin de yavaşlamasına veya erişimin yasaklanmasına sebebiyet vermektedir…”
Smile ADSL’in potansiyel sorunlar ile ilgili uyarısı devam ediyor…
“…Bu engelleme ile etkilenebilecek Google servisleri aşağıdaki gibidir;

* Google web sitesine erişimde sorun yaşanması,
* Reklam vb. analiz verisi için web sitelerinde Google analytics, Google maps gibi Google uygulamalarını kullanan portal veya web sitelerinde erişimlerin yavaşlaması,
* Google Toolbar yüklü bilgisayarlarda bazı sitelere yavaş erişim,
* Web siteleri dahilinde Google Search kullanan alan adlarına erişimde yavaşlama,
* Firmanıza ait Google uygulamalarıyla entegre ya da Google Search’e dayalı bir takım uygulamalarınızın bu erişim kısıtlamasından etkilenmesi, gibi sorunlar söz konusu olabilecektir.
“Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı tarafından iletilen, smile adsl olarak yasal sorumluluğumuz nedeni ile uymak zorunda olduğumuz bu karar neticesinde yaşanabilecek erişim ve yavaşlık probleminden en az seviyede etkilenmeniz için konuyu bilginize sunarız.”
Saygılarımızla,

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın