Google Maps Mahkemelik Oldu

Google maps servisi bir kadını hem mahkemelik hemde hastanelik etti desek yeridir. Bir zamanlar Aysun Kayacının tanıttığı gazoz reklamını mahkemeye veren genç gibi bu kadında Google Maps için dava açmış. İşte ayrıntılar;

Trafik kazası geçiren biri suçu neden Google’a atmış olabilir? Okuyun, kim haklı siz karar verin!

Reklamlar

ABD ‘de yaşan Lauren Rosenberg adlı kadın Utah eyaletinde yolculuk yaparken, yolunu bulmak için Google Maps’ten faydalanmaya karar verdi. Cebinde taşıdığı Blackberry telefonundan Google Maps’e bağlanan kadın, bu arada aradığı adresi buldu ve yola koyuldu. Google Maps’ten aldığı bilgi ile yaklaşık yarım saatlik yürüyüşü sonucunda istediği adrese varacağını hesaplayan kadın yola koyuldu.
Google Maps’ten aldığı bilgiye göre sessiz ve keyifli bir yürüyüş olacaktı ama meğer Google Maps’te aynı isimde iki farklı yol bulunuyormuş ve kadının güzergahı Google Maps’tekinden farklıymış. Kaldırım bulunmayan ve trafiğin son derece hızlı aktığı yolda ilerleyen kadına bir araç çarpınca hemen hastaneye kaldırıldı.
Kalıcı fiziksel, duygusal ve zihinsel hasarlara uğradığı gerekçesiyle Google’a önce 100 bin dolara varan hastane faturasını gönderen kadın, daha büyük bir manevi tazminat almayı umuyor. Google ise henüz bu konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmadı.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın