Toptan Tişört için Seo Yapalım

Toptan Tişört kelimesi için arkadaşlarımızdan birisi günlerdir Google Webmaster Forumunda yazıp duruyor. Kısa süreli dalgalanmalar ile öne çıksada sitesi daha sonra tekrar gerilere düşmüş. Arkadaşımızın sitesinin ismi www.toptantisort.net ..

Reklamlar

Bu site için seo optimizasyonu yapmaya çalışalım ve arkadaşımızın sitesindeki eğer varsa sorunlara bir bir göz atalım..

Öncelikle toptantisort.net sitesinin titlesine yani ana sayfa başlığını inceleyelim. Sitenin ana sayfası şu anda şu şekilde bir başlığa sahip.. toptan tişört t shirt tshirt

Bence burada öncelikle sitenin ismi olamlı ve sitenin başlığı şu şekilde değiştirilmeli. Toptantisort.net toptan tişört t shirt tshirt

Bununla ne alakası var alakasız bir şey diyebilirler bazıları ama bu durum bence yeni algoritma için önemli. Ayrıca sitenin genel yapısına bakıldığında Google’ın istediği gibi sayfaların kronik şekilde birbirine bağlantısı yok. Yani aynı ismi taşıyan sayfaların birbirine bağlantısı yada benzer içerikli sayfaların birbirine bağlantısı yok denecek kadar zayıf.

Site kısa bir süre önce açıldığı için ve wordpress altyapısı ile kurulduğu için bu siteye all in seo pack eklentisi kurulmasını tavsiye ederim. Bu şekilde descriaption ve title bölümleri daha seolu bir yapı oluşturacak. Ayrıca sayfa url bağlantılarının ?page_id=2 gibi değilde html yada daha seolu şekilde yapılması gerekli. Bunun içinde izlemeniz gereken yol. WordPress admin paneli – Ayarlar – Kalıcı bağlantılar içerisinde Genel Ayarlar bölümünden gün ve isim yada ay ve isim gibi yada kendinizin oluşturacağı html tarzında bir sayfa url şeklini seçebilirsiniz.

Gelelim sayfa açıklama kısmına. Burada arkadaşımızın sayfasının açıklamasını ”toptan tişört alımı yapmak istiyorsanız, doğru yerdesiniz” diye kısa bir açıklama ile yapmış. Bence buraya sayfayı daha iyi anlatan ve kullanıcıların gözüne çarpacak şekilde bir açıklama yazılabilir. Mesela Çeşitli tişört ve yan ürünlerini bulabileceğiniz en ucuz toptan tişört alımı yapmak istiyorsanız doğru yerdesiniz gibi bir yazı yazılabilir.

Birde bu yazdığımız yazı sizin sayfanızı sıralama da geçebiliyorsa kesinlikle seo konusunda sitenizin sorunları var ve kullanıcılar için siteniz geniş içerikli kabul edilmiyor. Yani kullanıcıyı sitenizde tutmalısınız. Giren kişi girdiği anda sitenizden çıkıyorsa toptan tişört ile ilgili sitenizde yeterli bir bilgi bulunmuyor yada o kişi toptan tişört ile ilgili aradığı şeyi sitenizde bulamamıştır demektir. Google’da bunu bu şekilde düşünüyor ve diğer sitelere göre sitenizi biraz gerilere atıyor.

Burada sizlere önemli olan başlıkları sıralayarak açıklayalım;
1- Kullanıcıyı çekebilecek bir başlık

2- Kullanıcının Google üzerinde arama yaparken sitenize tıklamasını sağlayacak bir açıklama

3- Geniş içerik ve giren kişilerin aradıklarına ulaşabilecekleri yeni özgün sayfalar

4- Dinamik url yapısı (html gibi page?= yerine toptan-tisort-al.html yada /toptan-tisort-al/ gibi dinamik url yapıları

5- Sitenizin içeriği diğer siteler ile yarışamayacak derecede zayıf ve bağlantı yapısı uygun değil. Daha çok bağlantı almalısınız. (Şirket toplistlerine sitenizi ekleyebilirsiniz)

6- Sitenizi anlatan keywords kullanımı sitenizde görünmüyor. Keywordslar önemlidir çünkü Google dikkat ediyor.

7- Sayfalarınızın birbirine dinamik şekilde bağlantısı yok. Anasayfaya sadece bağlantı veriliyor ama daha arkalara giden sayfalarınıza ana sayfanızdan bağlantı yok. Bu yüzden benzer sayfalarınızı benzer yazılarınız ile bağlantı oluşturmalısınız. Bunun içinde wordpress related post eklentisini öneririm.

8- Google sayfaların açılış hızlarınada bakmaya başladı. Bu yüzden sitenizin hızlı açılıyor olmasıda bir etken oluşturabilir.

9- Yazdığınız sayfaları etkili bir şekilde diğer kişilerin görmesini sağlayın. Bunun için etkili yöntem sanırım facebook’u kullanarak oradaki arkadaşlarınızın yazılarınızı okumasını sağlamak.

10- Diyelimki hiç bir şey yapmadık ama devamlı sitemizi güncel tutarak yazılarımıza devam ettik ve sayfa sayımızı arttırdık. Ben bir süre sonra sitenizin toptan tişört kelimesinde bırakın 3. 4. sıralarda çıkmasını ilk sırada çıkacağını düşünüyorum. Ama bunun için öncelikle geniş içerik gerekmekte..

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın