Winrar ve Winzip virüs saçıyor

Winrar ve Winzip kullananlar artık daha fazla dikkatli olmalılar çünkü virüslerin çoğu bu şekilde yayılıyor ve pclere bulaşıyor. İşte yapılan detaylı açıklama;

Winrar veya WinZip gibi arşiv programlarının içerisine gizlenen virüsler antivirüs yazılımlarından kendilerini başarıyla gizlemeyi başarıyor.

Reklamlar

İnternet kullanıcılarının en büyük derdi olan virüsler, kısmen antivirüs araçlarıyla tespit edilebiliyor ve bu programlar sayesinde virüsler silinebiliyor. Ancak sıkıştırılmış dosyalar söz konusu olduğunda antivirüsler aynı başarıyı maalesef gösteremiyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Black Hat güvenlik konferansında rar ve zip gibi arşiv dosyalarındaki potansiyel tehlikeye dikkat çekildi. Uzmanlara göre Winrar’ın dosya formatı .rar ile WinZip’in .zip formatı, aslında virüslerin en sevdiği ortamlar; zira antivirüs araçları bu dosyaların içerisindeki virüsleri gerektiği gibi tespit edemiyor.

Bu nedenle rar veya zip dosyasının yer aldığı bir mail’i açan kullanıcıların bu dosyaların içeriğini de mutlaka antivirüs araçlarıyla taratması oldukça önemli.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın