WordPress Chat Eklentisi

WordPress Chat eklentisi ve plugini ile artık blogunuzda ve sitenizde üyelerin anlık mesajlaşmalarını sağlayabilirsiniz. Sizlere tek tek Chat eklentilerini yazayım ve açıklamalarını vereyim BUYRUN;

BuddyPress gruplarında ve tüm WordPress kullanıcılarında çalışan bir Ajax çet eklentisi. Hem WordPress hem WordPress MU’da çalışıyor. Adsense desteği de var.

Reklamlar

Buyrun buradan indirebilirsiniz.. http://wordpress.org/extend/plugins/buddypress-ajax-chat/

Pierre’s Wordspew Chat Eklentisi
Andrew Sutherland’in yazdığı Jalenack’s Wordspew isimli eklenti Wordpreess ile kurulu sitelerde anlık mesajlaşma için Ajax kullanılarak hazırlanmış.

Eklenti Pierre tarafından (bayağı) geliştirillince Pierre’s Wordspew adını almış, AdobeFlex Kaynak sitesinden Zafer tarafından da Türkçeye çevrilince tam süper olmuş.

Eklentide yok yok;

İstenmeyen mesajları engelleyebilir, resimde de görebileceğiniz gibi mesaj panosu renklerini kişiselleştirebilir, mesaj panosunda görünecek mesaj sayısını, yeni mesajlarda sesli uyarı olup olmamasını, mesaj panosu güncellenmesi ve mesaj gönderimi efekt süresi zaman aralığını, mesajlarda URL, XHTML, ve Smiley kullanılıp kullanılmamasını belirleyebilir,

İstenmeyen mesajların görünüp görünmemesini, sadece kayıtlı üyelerinizin mesaj panosunu kullanmasını sağlayabilirsiniz.

Eklenti WordPress sistemi ile entegre olarak sitenizde kullanımı yasak kelimelerin mesaj panosunda kullanımınıda kısıtlıyor, ayrıca ip adreslerini yasaklama özelliği de mevcut.

Eklentiyi ve Türkçe dil dosyalarını buradan indirin, dil dosyalarını eklenti dosyasınının içine atıp sunucunuzda plugins klasörüne gönderip etkinleştirin, siteyönetimi/yönet alanında oluşacak Live Shoutbox sayfasından kişisel ayarlarınızı yapın, daha sonra buradaki kodu temanızda mesaj panosunun yer almasını istediğiniz yere, mesela sidebar.php’ye koyun bu kadar, mesaj panosu sitenizde görünecektir.. BURADA arkadaş resimli olarak anlatmış.

Buyrun Buradan indirebilirsiniz.. http://wordpress.org/extend/plugins/pierres-wordspew/

Bunlardan Başka Chat eklentileri ise şunlar;

BumpIn – CHAT Users and Design Integrated (BoWoB) (Üyeler arası mesajlaşma)

Birde bunlara bakın

Wp live chat

WP-AddonChat

Message Board

Live ShoutBox

Geesee

WP Wall

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın