Mobee S Notebook özellikleri

Mobee S Notebook’un teknik özellikleri fiyatı artıları eksileri gibi bilgileri bu sayfamızdan bulabilirsiniz. Buyrun Mobee s Notebook;

ARTILAR: 2 GB bellek, 320 GB sabit disk, Sağlam kasa, Uzun pil ömrü

Reklamlar

EKSİLER: Bluetooth yok, pil arkadan taşıyor, touch-pad performansı kötü

SONUÇ: Dayanıklılığı ve ortalamanın üzerindeki teknik özelikleriyle beklentileri karşılayan Mobee S, yeni bir Netbook almayı düşünenler için uygun bir seçenek.

Netbook pazarının yeni oyuncusu Mobee’nin 2 GB belleği ve 320 GB sabit diski ile öne çıkan S modeli test merkezimizin konuğu oldu.

Son zamanların popüler ürünleri olan Netbooklar yani mini dizüstü bilgisayarlar hayatımızda gittikçe daha fazla yer almaya başladı. Kolay taşınabilir olmaları ve uygun fiyatlarıyla dikkat çeken bu ürünler donanım olarak her geçen gün daha da güçleniyorlar. 2008 yılında az sayıda üreticinin mini dizüstü modeli piyasaya çıkmışken 2009 yılında adeta bir patlama yaşandı ve çok sayıda üretici kendi modellerini pazara sürdü. Bu modellerin neredeyse tamamında Intel’in Atom işlemcilerinin kullanılıyor olması da Intel’e oldukça büyük kazançlar sağladı. Mini dizüstü piyasasının ülkemizdeki en son temsilcisi ise Mobee.

Test merkezimize konuk olan Mobee S’nin tasarımında ilk dikkat çeken şey sadelik. Klavye ve Touch Pad yerleşimi kullanımı oldukça kolay bir hale getirmiş. Bazı mini dizüstü bilgisayarların sıkışık klavye düzenine sahip olması zaman zaman yazı yazmayı oldukça zorlaştırabiliyor.

Mobee S’nin klavye düzeni ise çalışma esnasında hatalı tuşa basma riskinizi en aza indirecek şekilde tasarlanmış. Tuşlar arasında yeteri kadar boşluk var.

Teknik Özellikler;
Ekran Boyutu 10.1 WSXGA (16:10)

Çözünürlük 1024 x 600 piksel

İşlemci Intel Atom N270 (1.6 GHz)

Bellek 2 GB DDR2

Sabit Disk 320 GB

Pil 6 Hücreli Li-ion

USB 2 Adet

PCI-ExpressCard Var

Kart Okuyucu 4’ü 1 arada

Bluetooth Yok

Kablosuz Ağ 802.11b/g

Ses kartı 2 Kanal Intel HD Audio

Ağırlık 1.3 kg

Mobee S’nin Merkezine Seyahat
Klavyenin sağ üst kısmında üç adet kısayol tuşu bulunuyor. Bu tuşlar yardımıyla dâhili kameraya, Outlook’a ve Internet Explorer’a erişebiliyorsunuz. Sol taraftaki açma/kapama tuşunun mavi ışığı da göze oldukça hoş görünüyor.

Mobee S’nin Merkezine Seyahat
Mobee S işlemci olarak Intel’in 1.6 GHz çalışma frekansına sahip olan Atom N270 işlemcisini kullanıyor. Bu işlemciyi şu an piyasada bulunan pek çok mini dizüstü bilgisayar kullanıyor. Mobee S’yi farklı kılan ise pek çok modelin 1 GB bellek ile satılırken Mobee S’nin 2 GB bellek barındırıyor olması. Bu da yüklenecek işletim sistemi ve uygulamaların performansına olumlu bir etki yapıyor. Bunun dışında Mobee S’nin 320 GB kapasiteli bir sabit disk ile geliyor olması da büyük bir avantaj. Aynı kategorideki diğer markalarda bu kadar büyük kapasiteli bir sabit disk görmek pek mümkün değil.

Kutunun İçinde Ne Var?
Mobee S’nin kutusundan adaptör, sürücü CD’si ve son derece güzel hazırlanmış bir Türkçe kullanım kılavuzu çıkıyor. Bunların dışında herhangi bir ek yazılım veya aksesuar bulunmuyor. Bu noktada Mobee S’nin iki farklı işletim sistemi seçeneği ile satıldığını söylemekte fayda var. Mobee S’yi isterseniz Windows 7 Starter yüklü olarak isterseniz de işletim sistemi yüklenmemiş halde (Free DOS) satın alabiliyorsunuz.

Sanatsal Kaygısız Tasarım
Mobee S için bir tasarım harikası diyemeyiz ama zaten Mobee S’nin öne çıkan özelliği şık tasarımı değil sağlam kasası. Kullanılan malzemeden dış kaplamaya kadar her şey dayanıklılık esas alınarak hazırlanmış. Cicili bicili bir Netbook yerine sağlam ve performanslı bir Netbook isteyenlere hitap eden Mobee S’nin belki de tasarım olarak tek negatif yönü pilinin arka taraftan biraz taşıyor olması. 6 hücreli bu pilin yuvasından taşması hoş olmayan bir görüntüye sebep olsa da uzun pil ömrü için bu fedakârlığa değebilir.

Video ve Müzik
Bildiğiniz gibi Netbook’lar multimedya dosyalarıyla çalışmak için tasarlanmış cihazlar değildir. Bununla birlikte çevrim içi veya çevrim dışı video izlemek ve MP3 dosyası çalmak pek tabii ki hakkınız. Mobee S bu görevleri de başarılı bir şekilde yerine getiriyor. Yüksek bir performans beklemeyin ama en azından internetten video izlerken sizi yarı yolda bırakmayacağı kesin. Mobee S’nin 10.1 inç boyutundaki 1024 x 600 çözünürlüğe sahip ekranı için de oldukça başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Aynı şekilde dahili hoparlörler de şaşılacak derecede güçlü ses çıkışı sağlıyorlar.

Netice İtibarıyla
Günlük ofis işlerini yapmak ve internette gezinmek gibi temel ihtiyaçları karşılaması için tasarlanmış olan Netbook’lar gittikçe daha güçlü donanımlara sahip oluyor ve beklentileri yükseltiyorlar. Mobee S’nin üstün tarafları; 2 GB belleğe sahip olması, 320 GB sabit disk kapasitesi, sağlam kasa yapısı, Free DOS seçeneğiyle uygun fiyata alınabilmesi ve uzun pil ömrü olarak özetlenebilir. Daha özenli bir tasarım ve bunu yanında Bluetooth desteği de olsaydı Mobee S çok daha yüksek puanlar alabilirdi.

Windows 7 Starter yüklü olarak 449 Dolar + KDV fiyatla satılan Mobee S, işletim sistemi yüklü olmadan ise 399 Dolar + KDV’ye satın alınabiliyor.

Rate this post
Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın