Nefes grubunun yeni albümü mobil yazılımla ücretsiz

Nefes Müzik Grubunun yeni albümü Türkiyede ilk defa uygulanan bir yöntemle mobil yazılımla ücretsiz olarak sevenleri ile buluşacak. Bir internet sitesi anlaşan Nefes Grubu Türkiye’de bir ilke imza attılar. İşte haberimizin ayrıntıları;

Yeni albümleri için Bircom ile iş birliğine giren Nefes müzik grubu, yurtdışında dünyaca ünlü rock grubu U2’nun bir benzerini kullanıldığı albüm uygulamasını gerçekleştirdi. Albümlerini tamamen ücretsiz olarak bir mobil uygulama olarak sunan Nefes ile uygulamayı hazırlayan Bircom, bu çalışmayla Türkiye’de bir ilke imza attılar. Müzik gruplarını albüm maliyetlerinden kurtaran bu yenilikçi proje ile müzisyenler artık çok daha özgür.

Reklamlar

Bircom’un Phonsai adlı mobil yazılımı kullanılarak geliştirilen Nefes uygulaması, 2580’e “NEFES” yazılı bir mesaj atarak, ücretsiz olarak cep telefonuna indirilebiliyor. Böylece şarkıların yanı sıra şarkı sözleri, albüm fotoğrafları ve ek bilgiler de dahil olmak üzere grubun tüm albümünü, bir bütün halinde cep telefonuna indirmek mümkün oluyor. Java tabanlı tüm cep telefonlarında çalışabilen uygulamanın, birkaç ay içinde iPhone’da da kullanılabilir hale gelmesi bekleniyor.

Müzisyenlerin önünü açan Phonsai uygulamasıyla müzik grupları istedikleri türdeki içeriği hayranlarıyla paylaşabiliyor. Cep telefonuna yüklenen uygulama internete bağlı olmadan da çalışabildiğinden kullanıcılara büyük bir rahatlık sunuyor. Turkcell’in servis verdiği hizmetle Nefes’in albümü yaklaşık bir ay içinde 36.000 kişi tarafından indirilmiş durumda. Gereken mesaj atıldıktan sonra otomatik olarak cep telefonuna yüklenen uygulama hemen uygulamalar alanındaki yerini alıyor. Bu simgeye tıklandığında ise uygulama açılıyor ve grupla ilgili bilgiler, fotoğraflar, MP3 formatındaki şarkılar ve şarkı sözlerine ulaşmak mümkün oluyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Yorum yapın